Tartă cu dovlecei şi usturoi

18 martie 2013   Rețete

Ingrediente: 300 g foitaj,1 dovlecel potrivit,1 fir de praz,200 g bacon, 1 lingură ulei,1/2 linguriţă condimente uscate,200 ml smântână,3 ouă, 100 g caşcaval,1 crenguţă cimbru,4 căţei de usturoi,sare, piper.

Cum se prepară:

1 Aluatul de foitaj se lasă la dezgheţat în frigider. Se presară pe o planşetă făină şi se întinde foaia până ajunge la grosimea de 2-3 mm.

2 Foaia se aşază într-o formă de tartă,îmbrăcând şi pereţii. Surplusul se taie. Se înţeapă aluatul de pe fundul formei cu furculiţa. Se coace 10 minute.

3 Dovlecelul se taie bucăţi,prazul-ron­dele,iar baconul-fâşii. Se păstrează două felii subţiri,pentru decor.

4 Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc uşor fâşiile de bacon. Se adaugă dovleceii,prazul,condimentele uscate,sare şi piper,după gust,şi se lasă două minute.

5 Se bate bine smântâna cu ouăle,se adaugă trei căţei de usturoi pisat,caşcavalul ras,frunzele de cimbru şi se amestecă.

6 Se scoate forma din cuptor,se pun legumele călite şi se toarnă amestecul cu smântână. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se decorează cu felii de usturoi şi cu bacon.

Mai multe