Originar din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât şi ca plantă medicinală.

Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale şi multe alte substanţe esenţiale, dintre care una este vitamina C, despre care ştim că acţionează ca un antioxidant şi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.

Puţină lume ştie că sucul de pătrunjel este o adevărată sursă de sănătate.

Pentru a prepara sucul de pătrunjel, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 

- 1-2 legături mari de pătrunjel verde

- o lămâie decojită

- un morcov mare.

Treceţi toate ingredientele prin storcătorul de fructe şi legume cu presare la rece.


Iată de ce să consumi sucul de pătrunjel: 

Pentru combaterea menstrelor dureroase şi pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu câteva zile înainte de menstruaţie câte 100 ml suc de frunze pe zi în doză unică.

Sucul de pătrunjel este extrem puternic şi din acest motiv el se consumă în cantităţi mici (cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos) sau în amestec cu alte sucuri de legume. 


Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de ţelină sau de spanac se obţîn efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

Sucul de pătrunjel este folosit şi în cosmetică pentru curăţirea tenului sau că remediu contra pistruilor. Sucul se aplică pe faţă seară, menţînându-se peste noapte. Dimineaţă se spală cu apă caldă. Este o cură contraindicată femeilor însărcinate 

Încearcă şi dieta cu pătrunjel. Slăbeşti până la 5 kilograme într-o săptămână.

Este indicat să bem suc de pătrunjel în toate stările cu imunitate slăbită, stări infecţioase, alergii, convalescenţă, bătrâneţe, boli de uzură, oboseală, astenie, surmenaj fizic şi intelectual, anemie, boli ale sângelui, atonie a vezicii biliare, afecţiuni hepatice (hepatită, ciroză, colicistita), afecţiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guţă, dureri articulare (în special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.Sursă: frunza-verde.ro  / Foto: pixabay.com