Ameliorează simptomele sindromulului de colon iritabil

 

Este o boală care afectează intestinele şi care provoacă diaree sau constipaţie. Cei care suferă de această boală au crize dureroase,manifestate prin crampe,dureri de stomac şi balonare. Menta este un remediu la-ndemână pentru a ameliora simptomele sindromului de colon iritabil. Consumată sub formă de infuzie,ea ajută digestia şi relaxează muşchii în intestine.

Atenţie!

Frunzele de mentă consumate intern pot face mai mult rău decât bine,din cauza uleiurilor eterice din compoziţia lor. De aceea,consumă-le sub formă de infuzii sau creme şi geluri.

 

De ajutor în acnee

 

Frunzele de mentă,utilizate extern,previn apariţia coşurilor,vindecarea celor existente şi decolorare cicatricilor lăsate de acnee. Zdrobeşte câteva frunze de mentă şi aplică pasta pe ten. Las-o să acţioneze 15 minute,după care clăteşte cu apă călduţă. În combinaţie cu fulgi de ovăz,obţii o mască exfoliantă perfectă.

 

Ajută memoria

 

Deşi poate părea greu de crezut,mentapoate ajuta memoria. În urma mai multor studii oamenii de ştiinţă au descoperit că o ceaşcă de ceai de mentă este de un real ajutor în problemele cognitive şi,de asemenea,este un stimulent de energie şi concentrare.

 

Te scapă de migrene

 

Menta uşurează durerea cauzată de o migrenă. Zdrobeşte frunze proaspete de mentă şi întinde pasta pe frunte sau inhaleză mirosul.

 

Te eliberează de stres

 

Uleiul extras din mentă este energizant. Pune câteva picături de ulei esenţial de mentă într-un vas şi toarnă o lingură de ulei vegetal. Omogenizează bine ingredientele,după care aplică pasta pe corp sau adaugă câteva picături de ulei esenţial de mentă în apa de baie. Indiferent de alegerea făcută,uleiul esenţial de mentă te va binedispune.