Cheesecake cu dovleac şi cu pere
Este timpul pentru prăjituri de casă cu arome de iarnă, care să ne amintească de copilărie. Pregăteşte un cheesecake cu dovleac şi cu pere, ca să-ţi alinţi papilele gustative.
Ingrediente pentru cheesecake cu dovleac şi cu pere:
Pentru blat:
300 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
200 g unt rece 82% grăsime
1 ou
2 linguri dovleac ras
1 linguriţă drojdie uscată
Pentru umplutură:
500 g brânză dulce de vaci
1 plic zahăr vanilat
5 linguri zahăr
coaja de la o lămâie bio
2-3 linguri dovleac ras
4 pere
1 lingură merişoare, opţional
Pasul 1
Amestecă făina cu untul rece tăiat bucăţi, cu zahărul, drojdia şi cu oul. Adaugă, în aluat, două linguri pline cu dovleac ras şi un praf de sare şi frământă. Formează o bilă şi ţine-o 30 de minute în frigider.
Pasul 2
Împarte aluatul în două părţi egale. Întinde o parte de aluat într-o foaie rotundă, apoi aşaz-o într-o tavă de copt cu baza detaşabilă. Cealaltă parte de aluat întinde-o într-o fâşie lungă, apoi tapetează, de jur împrejur, peretele tăvii. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, 10 minute, apoi las-o la răcit.
Pasul 3
Amestecă brânza de vaci cu dovleacul ras, cu cele două tipuri de zahăr şi cu coaja de lămâie, până ce obţii o compoziţie omogenă.
Pasul 4
Pune umplutura în tavă şi nivelează cu o paletă. Taie perele felii subţiri şi acoperă cu ele tarta ca-n imagine. Opţional, poţi presăra deasupra merişoare. Pune tava, din nou, la copt, pentru aproximativ 30 de minute, la 180 °C.