Ingrediente

– O varză acră, de mărime medie;

– Un morcov mai mare;

– O ceapă sau un fir de praz, de mărime medie (are o aromă mai puternică);

– Doi cartofi;

– O rădăcină păstârnac

– O ţelină mai mică sau o jumătate ţelină mai mare;

– O  lingură cimbru uscat;

– Un borcan mic (400 ml) de roşii în bullion;

– Un litru si jumătate sau doi litri zeamă de varză, după gust;

– O lingură ulei vegetal

– Pătrunjel, leuştean, frunze de ţelină, după gust.

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Mod de preparare

1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se poate lăsa la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. După ce s-a desărat, se taie fideluţă, scrie secretele.com.
2. Ceapa se taie mărunt (dacă folosiţi praz, acesta se taie rondele), morcovul, păstârnacul şi ţelina se taie în bucăţele mici sau se dau pe răzătoarea mare şi se adaugă în apa clocotită (cantitatea de apă se stabileşte în funcţie de cât de deasă dorim să fie ciorba, se incepe cu 500 şi se adaugă treptat).

3. Se adaugă varza, cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă la fiert.

4. La final, se adaugă roşiile, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot.

5. Se adaugă uleiul, se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.

6. După gust, se mai poate adăuga verdeaţa.