Ciupercile, alimentul ideal în perioada de post. Au beneficii uimitoare: te ajută să slăbeşti şi îţi cresc imunitatea

1 ciuperci beneficii jpg jpeg

În plină perioadă de post, printre cele mai consumate şi gătite alimente se regăsesc ciupercile. Trebuie să ştii că pe lângă faptul că pot fi integrate în numeroase preparate de post, ciupercile au proprietăţi benefice pentru organism. De exemplu, consumul regulat asigură un sistem imunitar ridicat, iar faptul că sunt sărace în calorii te poate ajuta să slăbeşti.

Ciupercile pot fi introduse cu succes în dieta voastră zilnică, mai ales în Postul Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele de peste an. Iată o listă cu beneficii pe care acest aliment le are asupra organismului!

1.Ciupercile stimulează producţia de vitamina D, o vitamină extrem de importantă pentru sănătate, notează doctorulzilei.ro.

Acest aliment fabulos iţi va ajuta corpul să producă singur vitamina D, mai ales dacă vei sta şi la soare.

Ce este bine să ştii despre gluten

2.Stimulează funcţia sistemului imunitar

Consumul regulat de ciuperci ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, producând prin celule proteinele antivirale.

3.Ajută la pierderea în greutate

Ciupercile sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea metabolismului.

4.Ciupercile protejează sănătatea vezicii urinare

Conţinutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică.

5.Scad nivelulul colesterolului

Ciupercile sunt bogate în fibre şi enzime şi normalizează nivelul de colesterol din sânge.

 Mierea, o adevărată comoară! Cum s-o foloseşti în tratamentele de înfrumuseţare 6.Vindecă anemia

Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roşii şi de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carenţă de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună şi naturală de fier.

7.Tratează anemia

Consumul regulat de ciuperci ajută la tratarea diabetului deoarece nu conţin grăsimi, nici colesterol şi sunt foarte sărace în carbohidraţi.

8.Ajută la prevenirea cancerului de sân şi de prostată

Când ciupercile sunt folosite în scop medicinal, acestea au proprietăţi anti-tumorale.

9.Ciupercile întăresc sănătatea sistemului osos. Sunt bogate în calciu, un nutrient esenţial pentru întărirea şi formarea oaselor.

10.Combat radicalii liberi. Ciupercile reprezintă o sursă minunată de antioxidanţi. Consumul lor regulat reprezintă un real ajutor pentru organism. Se va menţine sănătos şi la parametri optimi.



Recente

Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg