Cum faci cele mai bune sarmale mănăstireşti. Ingredientul ce le dă un plus de savoare

1 sarmale jpg jpeg

Dacă nu mai ştii ce să găteşti în Postul Crăciunului şi vrei să încerci un preparat tradiţional încearcă sarmalele de post mănăstireşti, ce se fac la Mănăstirea Prislop.

Ingrediente necesare:

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei! Te fereşte de necazuri şi îţi apără casa de primejdii

- 200 de grame de orez - 200 de grame de ciuperci - trei linguri de ulei - o ceapă - doi morcovi - două linguriţe de pastă de roşii - un ardei gras - o varză murată - sare şi piper, după gust - piper boabe.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă zilnic. Vei începe să slăbeşti instant

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare. Ceapa, ardeiul gras şi morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins. Se adaugă legumele, ciupercile tăiate felii, sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Varza pentru sarmale de post mănăstireşti se desface în foi, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se taie pătrate de 10×10 cm, care se umplu cu compoziţia de orez şi ciuperci. Se rulează şi se pun ordonat, într-o oală cu fundul gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat de varză tocată. Se adaugă câteva boabe de piper, iar deasupra se presară varză tocată. Se completează până la nivelul sarmalelor cu apă, în care s-a dizolvat pasta de roşii. Se fierb la foc mic 60-70 minute, unica.ro.

Sarmalele de post mănăstireşti se servesc imediat, dar, pentru că nu au grăsime sunt foarte gusoase şi reci.