Ingrediente pentru paste carbonara de post

  •  160 g spaghete
  •  160 g ciuperci feliate
  •  160 g spanac (opţional)
  •  2 căţei de usturoi
  •  o mână de pătrunjel

Pentru sosul carbonara vegan

  •  120 g caju
  •  8 linguri lapte de soia
  •  1 linguriţă drojdie
  •  sare şi piper

Mod de preparare pentru paste carbonara de post

Pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puţin.

Sotează ciupercile şi usturoiul în puţin ulei, timp de 8 minute, scrie retete.unica.ro. Dacă vrei să pui şi spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul şi mai lasă pe foc încă 5 minute.

Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie şi mixează-le până obţii un rezultat cremos, omogen.

Scurge pastele de apă şi adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul şi amestecă totul. Serveşte o porţie de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.

Poftă bună!