Cum faci cele mai delicioase paste carbonara de post

1 paste carbonara de post jpg jpeg

Ai poftă de paste, dar nu vrei să renunţi la post? Nicio problemă! Această reţetă te va cuceri de la prima înghiţitură. Înlocuieşte baconul cu ciuperci şi foloseşte lapte de soia şi caju pentru a prepara sosul alb. Un adevărat deliciu vegan sunt aceste paste carbonara de post!

Ingrediente pentru paste carbonara de post

  •  160 g spaghete
  •  160 g ciuperci feliate
  •  160 g spanac (opţional)
  •  2 căţei de usturoi
  •  o mână de pătrunjel

Pentru sosul carbonara vegan

  •  120 g caju
  •  8 linguri lapte de soia
  •  1 linguriţă drojdie
  •  sare şi piper

Mod de preparare pentru paste carbonara de post

Pune caju-ul în apă fierbinte timp de o oră, ca să se înmoaie. Acum urmează pastele. Pune-le la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj, nici mai mult, nici mai puţin.

Sotează ciupercile şi usturoiul în puţin ulei, timp de 8 minute, scrie retete.unica.ro. Dacă vrei să pui şi spanac, adaugă-l acum împreună cu pătrunjelul şi mai lasă pe foc încă 5 minute.

Prepară sosul pentru spaghete carbonara de post prin simpla adăugare a ingredientelor într-un robot de bucătărie şi mixează-le până obţii un rezultat cremos, omogen.

Scurge pastele de apă şi adaugă-le peste ciuperci. Toarnă sosul şi amestecă totul. Serveşte o porţie de spaghete carbonara de post cu extra pătrunjel pe deasupra.

Poftă bună!