Mezelurile sunt varianta la îndemână pentru micul dejun sau masa de prânz, iar sendvişurile ne pot scoate oricând din „încurcătură“. Iată de ce să ţii cont data viitoare când îţi faci cumpărăturile. 

Produsele din carne procesată sunt dăunătoare pentru organism dacă le consumi în mod regulat. Într-un studiu european care s-a derulat pe o perioadă de 12 ani, rezultatele au arătat că femeile şi bărbaţii care au consumat carne procesată în mod constant au suferit de moarte prematură. Totşi, mici "scăpări" sunt prmise, dar ideal este să nu consumi mezeluri de mai mult de două ori pe săptămână. 

Citeşte şi

Cum mâncau românii parizer radioactiv pe vremea lui Nicolae Ceauşescu

Ia în considerare conţinutul total de grăsimi atunci când cumperi mezeluri. Dacă produsul conţine prea multe grăsimi, în special dintre cele saturate, creşte riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, precum şi riscul de obezitate. Pieptul de curcan, pieptul de pui, pastrama, şunca fiartă. muşchiuleţ sau file crud-uscate sunt variantele mai sănătoase în ceea ce priveşte conţinutul de grăsimi, spre deosebire de diverse tipuri de salam, parizer şi rulade de carne. Cu alte cuvinte, carnea neprocesată este o alegere mai potrivită decât cea procesată.

Sarea în... mezeluri