Cum să-ţi păstrezi sănătatea. Top cinci greşeli de igienă pe care nu trebuie să le mai faci

1 62574 original jpg jpeg

Să-ţi păstrezi sănătatea în aceste zile este esenţial, motiv pentru care este musai să respecţi regulile de igienă.

Care sunt cele mai frecvente greşeli în ceea ce priveşte igiena personală, află mai jos:

Faci duş ori baie prea des

Deşi ar putea să sune ciudat, să  te speli prea des este la fel de rău precum să nu te speli deloc. Potrivit unei echipe de experţi în boli infecţioase de la Universitatea Columbia, a face prea multe duşuri provoacă uscarea şi crăparea pielii, ceea ce conduce la pătrunderea microbilor cu o mai mare uşurinţă în organism prin aceste leziuni, conform eva.ro.

Ce se ştie, oficial, despre COVID-19

Nu te speli pe mâini înainte de a merge la toaletă

Bacteriile există nu numai pe colacul de WC, ci peste tot în casă. Asta înseamnă că, dacă nu te-ai spălat de ceva timp, probabil că bacteriile sunt prezente şi pe mâini. Când mergi la toaletă, atingi zone intime pentru care microbii sunt destul de periculoşi. Astfel, spălarea mâinilor înainte de a merge la toaletă este chiar mai importantă decât spălarea de după.

Dormi pe aceeaşi pernă mult timp Pernele cu pene sunt un paradis pentru acarieni sau mucegai. În timp, aceştia pot ajunge pe faţa unei persoane şi pot provoca probleme precum demodicoza. Aceasta este o cauză comună a problemelor de piele. De asemenea, studiile arată că acarienii de praf pot declanşa alergii, care provoacă congestie nazală, umflare şi iritare a căilor respiratorii superioare. Se recomandă spălarea pernelor în fiecare săptămână.

Studiu: 1 din 10 copii se află la risc pentru tulburări respiratorii în somn

Te speli pe faţă cu săpun

Unii oameni cred greşit că, dacă îşi spală faţa cu săpun de două ori pe zi, tenul lor va fi perfect. În realitate, săpunul blochează porii şi provoacă leziuni. Dermatologii subliniază faptul că săpunul nu a fost destinat iniţial pentru faţă. Când îl foloseşti, distrugi bariera de protecţie şi perturbi nivelul pH-ului pielii.