De ce este bine să mergi la psiholog

1 80159 original jpg jpeg

Contrar a ceea ce se întâmplă atunci când vorbim cu cei dragi, un psiholog nu va provoca un conflict, ci mai degrabă ne va ajuta să găsim instrumentele necesare pentru a rezolva problemele. Asistenţa şi terapia profesională ne pot ajuta să rezolvăm problemele din trecut, să ne îmbunătăţim prezentul şi să ne schimbăm viitorul.

Fiecare om are probleme. El nu trebuie să sufere de anumite tulburări ca să decidă că este mai bine să ceară ajutorul unui specialist. Ca un prim pas, trebuie să ne scoatem din cap ideea sau preconcepţia că trebuie să fim nebuni pentru a merge la psiholog. Trebuie să ne gândim la psiholog ca modalitatea de a rezolva problemele şi durerea de care suferim. Aşadar, iată de ce trebuie să mergem la psiholog.

Este un spaţiu nou

De multe ori ne petrecem ziua la muncă, apoi ne îndeplinim treburile casnice şi alte obligaţii. Nu avem timp pentru noi. Timpul a ajuns să ne interzică multe. Însă sesiunea la psiholog poate fi considerată o evadare, un spaţiu bine meritat pentru a ne ocupa de noi, de sulfetul şi de mintea noastră. Vom reuşi să ne îmbunătăţim relaţiile cu noi şi cu ceilalţi.

Ne permite să ne înţelegem mai bine

De multe ori emoţiile preiau controlul şi nu ne permit să gândim şi să acţionăm în mod clar. În alte momente, nu înţelegem bine de ce facem anumite lucruri. Toţi avem blocaje mentale, experienţe şi situaţii care ne fac să ne comportăm într-un mod specific. Dar ajutorul specializat poate să ne ajute, de exemplu, să înţelegem de ce suntem aşa cum suntem sau de ce se întâmplă anumite lucruri cu noi. Este posibil să fie nevoie de o explicaţie a sentimentelor noastre pentru a ne înţelege.

Medicul specializat nu ne judecă

Ţi s-a întâmplat vreodată să simţi în momentul în care vorbeşti cu o prietenă, cu partenerul sau cu un membru al familiei că te judecă greşit (sau despre subiect în general)? Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că oamenii din jurul nostri au anumite preconcepţii, pe care nimeni nu le poate scoate din cap. Psihologul, pe de altă parte, nu "ascultă în mod activ" problemele nostre, ci analizează mai degrabă modul în care ne exprimăm, gesturile şi reacţiile noastre. În acest fel, el poate evalua situaţia şi ne poate oferi un punct de vedere profesional fără a ne califica comportamentul.

Primim şi alte păreri

Terapeuţii au studiat pentru a putea oferi pacienţilor opinii, valori sau puncte de vedere diferite dintr-un unghi mai "obiectiv". Adică, fără emoţii sau tabuuri care apar când vorbim de obicei cu prietenii noştri. Putem primi o explicaţie dintr-o perspectivă diferită şi care ne ajută să acţionăm diferit data viitoare. Psihologul nu este implicat emoţional cu noi şi, prin urmare, perspectiva lui este mai largă. El ne va ajuta să avansăm, să ne schimbăm atitudinea negativă şi să ne simţim în largul nostru.

Vorbitul cu o altă persoană ”calificată” ne face bine

În multe situaţii, psihologul ascultă şi ne permite să înţelegem greşeala sau situaţia, în special prin propriile noastre mijloace. Emiterea emoţiilor în cuvinte este fundamentală şi se realizează prin vorbire. Lăsând lacrimile să curgă, disperarea furiei sau scăderea anxietăţii depinde de fiecare persoană ... şi de ceea ce exprimăm în spaţiul rezervat doar pentru noi.

Ne spune, cumva, cum să acţionăm

Practic, un psiholog nu ne spune ce să facem, ci ne ajută să găsim singure metodele de atingere a unui scop. Ca un prim pas, prin identificarea a ceea ce ni se întâmplă, apoi cunoaşterea situaţiei şi, în final, acţionarea în consecinţă.

Mergând la psiholog este o idee excelentă, chiar dacă nicio traumă din trecut nu te bântuie în fiecare zi. Poate că nu crezi că ai suficiente probleme, dar adevărul este că poţi întotdeauna să devii o persoană mai buno datorită terapiei.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg