Beneficiile terapeutice ale nămolului de Techirghiol

Supranumit şi “Aurul Negru”, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanţe formate în mod natural, în urma unor procese geologice, iar dr. Mihaela Cucu, Director medical al ANA Aslan Health SPA - Eforie Nord, confirmă: ,,Recunoscută încă de pe vremea romanilor, peloidoterapia, sau terapia cu peloide sau nămoluri, este plurifactorială şi acţionează prin mecanisme complexe. Efectele benefice apar imediat, cât şi în timp, prin modificarea capacităţii adaptive generale a organismului. Acestea acţionează la nivelul aparatului cardio-vascular, la nivelul sistemului nervos central şi vegetativ, imunologic şi endocrin”.

Despre nămol, numai de bine

Atuurile terapiilor cu nămol nu se opresc aici, pentru că ele sunt surprinzătoare. Nămolul ajută la:

•           Stimularea circulaţiei periferice, la fineţea mecanismelor de termoreglare şi răspunsul imun nespecific prin bariera cutaneo-mucoasă şi celulele dendritice din piele;

•           Detoxifiază şi exfoliază prin masaj, dar şi purifică şi hidratează pielea;

•           Alină durerile de spate şi pe cele articulare, reduce contracturile musculare;

•           Elimină oboseala, creşte tonusul psihic şi vitalitatea.

Ştiai că Lacul Techirghiol este cel mai mare şi cel mai sărat lac salin din România? Da, şi acest detaliu face diferenţa. ,,Cu o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa din Lacul Techirghiol este extrem de bogată în minerale şi oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan şi bor.”, punctează dr. Mihaela Cucu:

,,Apa este foarte sărată şi de aceea ea poate fi folosită doar în cure externe, pentru băi reci sau calde. Apa îşi exercită efectul terapeutic prin temperatura şi compoziţia sa chimică, stimulând mecanismele de termoreglare şi reacţiile adaptive. Densitatea crescută a apei de lac determină o forţă arhimedică mai ridicată decât a apei simple, cu o senzaţie accentuată de descărcare a greutăţii corpului cufundat în ea. Această caracteristică îi conferă beneficii importante în recuperarea diferitelor afecţiuni ale muşchilor şi articulaţilor, prin programe de exerciţii fizice în apă”, încheie specialistul în balneologie.

Dacă te afli în căutarea unui loc în care să îţi încarci bateriile, unde să găseşti şi o doză bună de sănătate, optează pentru pachetul HEALTH BREAK de la ANA Hotels Health SPA, Hotel Europa. Ai la dispoziţie masaje, oncţiuni cu nămol, aquagym sau kinetoterapie, toate cu scopul de a elimina tulburările de somn, mobilitatea articulară limitată de sedentarism sau hipertensiunea arterială.