De ce se exfoliază unghiile. Cauze şi remedii

De ce se exfoliază unghiile  Cauze şi remedii jpeg

Exfolierea unghiilor - o problemă cu care s-a confruntat orice femeie, la un moment dat. Când unghiile se deshidratează, ele îşi schimbă compoziţia, se subţiază, se agaţă şi se rup. De cele mai multe ori, folosirea excesivă a acetonei şi a ojei duce la exfolierea unghiilor, însă acest lucru poate fi un indicator şi al altor probleme de sănătate.

De ce se exfolizată unghiile

Folosirea pilei metalice în mod excesiv exfoliează unghiile. Acelaşi efect îl are şi folosirea lacului de unghii care prezintă în compoziţia să ingrediente chimice.

La fel de nocivă pentru unghiile tale este şi expunerea îndelungată la umiditate sau soare. Să-ţi mai spun că dacă speli vase, fără să te foloseşti de mănuşile de menaj nu faci decât să contribui la deteriorarea unghiilor tale şi la afectarea pielii mâinilor?

Şi nu în ultimul rând, folosirea frecvenţa a acetonei usucă unghiile şi duce, în final, la exfolierea şi ruperea acestora.

Unghiile exfoliate pot indica însă şi probleme medicale mai serioase. Unghiile casante  pot indica că suferi de malnutriţie sau pot fi un simptom al bolii tiroidiene sau a unei infecţii fungice.

Medicii americani susţin că unghiile fragile pot arăta că te confrunţi cu hipotiroidism. Crăparea şi îngălbenirea unghiilor este cauzată de infecţiile fungice şi pot fi tratate doar cu tratament de la medicul specialist. 

Citeşte şi: Ce dezvăluie unghiile despre sănătatea ta

Remedii pentru unghiile exfoliate

Dacă te confrunţi deja cu această problemă, trebuie să ştii că există numeoase remedii, aflate la îndemâna oricui. 

Unul dintre cele mai simple şi eficiente remedii pentru unghiile exfoliate este sarea de mare. Tot ce trebuie să faci este să înmoi pentru 15 minute unghiile într-o soluţie preparată din sare de mare şi apă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Fiind bogat în antioxidanţi şi proteine, sucul de roşii poate vindeca unghiile exfoliate, deoarece la întăreşte. Pune 2 picături de ulei de rozmarin în 2 linguri de suc de roşii şi masează unghiile. După 10 minute clăteşte cu apă caldă.

Amestecă 1 lingură de oţet de mere cu 2 căni de apă caldă. Înmoaie o dischetă demachiantă în această soluţie şi aplic-o peste unghii. Acidul acetic din oţet va hidrata unghiile şi va preveni ruperea lor.

Înmoaie unghiile pentru 10 minute în 2 linguri de ulei de măsline. Uleiul de măsline stimulează absorbţia de calciu de către organism şi îmbunătăţeşte procesul de remineralizare a unghiilor şi a oaselor.

Stoarce zeama din jumătate de lămâie,înmoaie o dischetă demachiantă şi şterge unghiile cu ea. La sfârşit îndepărtează sucul de lămâie cu apă caldă. Unghiile vor fi mai rezistente deoarece sucul de lămâie conţine vitamina C,un puternic antioxidant.

Găseşte aici şi alte remedii naturiste pentru această problemă.

unghii exfoliate remedii png png

Ce boli ascund unghiile exfoliate

Exfolierea unghiilor pot ascunde însă şi alte probleme de sănătate, precum boli ale tiroidei sau artrită reumatoidă.  Cel mai indicat este să efectuăm o vizită la un medic dermatolog sau cel puţin la medicul primar pentru a fi siguri că aceste probleme aparent nesemnificative ale unghiilor nu reprezintă doar "vârful aisbergului", care ascunde afecţiuni grave de sănătate.

Alte boli asociate cu deteriorarea unghiilor sunt:

- boli ale sistemului digestiv - dezechilibări hormonale (inclusiv în timpul sarcinii sau menopauza) - psoriazis - avitaminoză - aport insuficient de macro şi micronutrienti din produsele alimentare - intoxicaţie cu metale grele - abuzul de alcool - stresul

Cum previi exfolierea unghiilor 

- Nu folosi ojă ieftină sau de proastă calitate pentru că este posibil să conţină chimicale dăunătoare unghiilor, ce le pot slăbi rezistenţa.

- Foloseşte lacuri de unghii special create pentru a preveni exfolierea. Există multe firme de cosmetice care oferă astfel de produse, acestea având cel mai probabil trecut pe ambalaj cuvântul „terapeutic”.

- Aplică un întăritor pentru unghii de trei ori pe săptămână.

- Evită să tai sau să rupi straturile de pe unghii pentru a nu le deteriora şi mai mult.

- Înmoaie degetele într-un vas cu apă şi oţet de mere timp de 3 minute, de două ori pe săptămână.

- Foloseşte o pilă specială cu care să pileşti uşor unghiile pentru a îndepărta stratul solzos şi a le face mai fine. Nu este recomandat să faci asta prea des, întrucât îţi vei subţia unghiile.

- Umezeşte un disc demachiant cu ulei de măsline şi şterge-ţi unghiile cu el. Acesta va hidrata unghiile şi va întări stratul solzos.

Sursa: clinicadermatologie.ro, dozasanatate.ro, csid.ro



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg