Amira Rădulescu: „Oamenii rezilienți nu își plâng de milă‟

Ultimii doi ani din viața noastră ne arată că trăim total într-o lume a incertitudinile și vulnerabilitătilor. Împreună alcătuiesc mixul perfect numit simplu: stres.

image

De la cele mai mărunte întâmplări până la evenimentele care ne marchează și ne schimbă sensul vieții, uneori, in mod brutal, de la primele ore ale zilei până seara, totul în jurul nostru pare să stea sub efectul stresului. Viața noastră înseamnă stres, în doze mai mari sau mai mici. Și ce facem? Ne lăsăm copleșiți?

Cum să mă adaptez mai bine la stres?

La bază, stresul este un mecanism de supraviețuire,  dar care în ultimul timp a luat-o razna. Ce vedem? Ce auzim? Ce simțim? Ce ne imaginăm că ar putea să ni se întâmple sunt factori de stres care ne pot provoca daune majore din toate punctele de vedere.

Stresul este răspunsul nostru la nivel mental, emoțional  și fizic la situațiile care apar și pe care creierul nostru le interpretează ca fiind un pericol.

 Practic, suntem puși în fața unei realități prin care suntem datori față de noi înșine să trecem. Acest proces nu este ușor de traversat. Totul depinde de poziționarea noastră. Depinde de ce alegem să fim: victimă sau învingător.

Și pentru că suntem datori cu o viață,  alegerea rezilienței este calea pe care o avem de urmat.

Dar ce este Reziliența?

„Este capacitatea noastră de a ne adapta la situațiile cu care ne  confruntăm.  Este cel mai sănătos răspuns pe care îl avem în față stresului. Un om rezilient, chiar dacă este lovit in forță de o situație la care nu se aștepta,  își păstrează motivația pentru viață. Cheia rezilienței vine din acceptarea situației, a realității asa cum este. Omul rezilient își acceptă trăirile  emoțiile,  furia de moment. Și da, din fericire, reziliența se poate învăța‟ spune Amira Rădulescu,  psiholog psihoterapeut și coach.

Urmărește ediția despre Cum să mă adaptez mai bine la stres? și vei afla de la specialistul Amira Rădulescu, cât este de important să înțelegem ce mecanisme dezvoltă stresul în  noi; cum putem să gestionăm optim stresul și cum să  reușim  să  trecem  prin provocări într-un mod cât  mai sănătos posibil.

Răspunsuri la toate aceste întrebări, dar și exerciții practice de reziliență puteți afla de la invitata ediției Amira Rădulescu, specialist în analiza comportamentală și profiler, psiholog și psihoterapeut în formare, coach, trainer international, consultant in Business & Competitive Intelligence. 

Amira aduce  o abordare transdisciplinară, ce intersectează  cele mai eficiente principii și instrumente din mai multe științe: psihologie, sociologie, neurostiințe, biologie, genetică, business & competitive intelligence (intelligence), inginerie, filozofie, statistică, reunite toate in conceptul de Human Engineer.

Pe scurt, Amira  îi stimulează și îi  ghidează pe oameni să acționeze conform potențialului si direcției lor de evoluție.