Antrenament pentru creier! Metoda care te ajută să ai o gândire pozitivă în doar câteva secunde

Fiecare își dorește să aibă o gândire pozitivă și, din fericire, metodele psihologice ne pot ajuta în acest sens. Una dintre ele se numește „metoda celor 12 secunde‟ și promite că o să ne ajute să devenim optimiști. Iată ce presupune această tehnică! 

image

O gândire pozitivă este esențială pentru sănătatea noastră și bunăstarea generală, deoarece reduce stresul și anxietatea, crește motivația și îmbunătățește relațiile cu cei din jur. Dar când gândurile negative ne acaparează și ne simțim triști sau lipsiți de energie, ce putem face pentru a alunga aceste stări neplăcute? 

Citește și: Citatele motivaționale pentru perioadele grele din viață 

Metoda celor 12 secunde ne ajută să fim optimiști 

Neuropsihologul Rick Hanson, autor al  bestsellerului „Hardwiring Happiness‟, recomandă metoda celor 12 secunde, care antrenează creierul și ne ajută să avem o gândire pozitivă. Specialistul consideră că este nevoie doar de 12 secunde pentru a se forma conexiuni noi în creier. Prin urmare, dacă vom practica constant această tehnică, vom reuși să alungăm mai ușor gândurile negative. „Dacă vrei să îți păcălești creierul să fie mai pozitiv, tot ce trebuie să faci este să contruiești conexiuni neuronale noi între o experiență și o emoție‟, spune el. Așadar, cum facem acest lucru? 

Reprogramează-ți creierul în doar 12 secunde! 

Dacă treci printr-un eșec, ești stresat, gelos sau ai anumite frustrări, încearcă să pui în practică regula celor 12 secunde, care îți va induce o stare pozitivă!

Pentru a o implementa, stai 12 secunde într-un loc liniștit și încearcă să îți amintești o întâmplare fericită din viața ta sau să îți imaginezi un moment frumos prin care dorești să treci, (spre exemplu: petrecerea zilei tale de naștere, o reuniune cu familia, o nuntă sau nașterea unui copil). Gândește-te la toate motivele pentru care acest scenariu este benefic pentru tine. 

Citește și: Ce ne învață cel mai lung studiu făcut la Harvard despre fericire 

Când o poți pune în practică?

Tehnica celor 12 secunde o poți încerca ori de câte ori îți vin în minte gânduri negative. În timp, îți antrenezi creierul și astfel vei privi partea bună a lucrurilor și vei deveni o persoană orientată spre pozitivitate. Sperăm că ți-a fost de folos! 

Sursă foto: Shutterstock