Ce poate indica dezordinea din casă despre tine

Știai că felul în care este îngrijită locuința ta poate să ofere câteva informații despre starea ta de spirit? Cei care ajung la tine în casă își pot da seama imediat dacă ești stresat doar după cât de curat este în jur. 

image

Pentru mulți oameni, mediul ordonat, curat și organizat are un efect pozitiv asupra stării de spirit. Curățenia îmbunătățește dispoziția și încrederea în sine, oferă un sentiment de relaxare și confort în propria casă sau în spațiul de lucru. Dar ce se spune despre persoanele care nu sunt ordonate? 

Ei bine, felul în care sunt aranjate obiectele din locuința ta poate să spună multe despre cine ești și ce prețuiești. De asemenea, poate să dezvăluie experiențele trecute, de care ai fost influențat și inclusiv situațiile de viață prin care treci, spune „Reader's Digest‟. 

Citește și: CINCI pași simpli pe care să îi urmezi, pentru a avea o locuință curată 

Dacă ai păstrat multe obiecte vechi, aceste posesiuni dezvăluie ce te atrage cel mai mult în prezent. Spre exemplu, dacă ești colecționar de ziare și reviste, poate că ai o latură creativă. Totodată, persoanele care au multe fotografii vechi în sertare au o latură emoțională dezvoltată, iar cele care păstrează articole vechi de bricolaj pot fi excentrice și conștiente de pericole, spune sursa menționată. 

Ce spune dezordinea despre personalitatea ta? 

Dezordinea din casă poate spune multe despre felul tău de a fi. O casă îngrijită și organizată arată că ești o persoană perfecționistă, însă dezordinea poate fi un semn al stresului sau al depresiei. De regulă, persoanele care nu au o stare de spirit bună, nu se simt în stare să își curețe și organizeze lucrurile personale. 

Citește și: Aer uscat în casă? Ce soluții rapide ai la îndemână

De asemenea, dezordinea poate să indice și felul în care o persoană se manifestă în societate. De regulă, extrovertiții nu pun la fel de mult accent pe ordine, față de introvertiții, care au mai multă răbdare și privesc această acțiune precum un hobby. Totodată, dezordinea poate spune multe și despre stilul de viață al unei persoane. S-ar putea să fie semn al unui program încărcat sau, din contră, poate arăta că persoana petrece mai mult timp în casă decât într-un alt loc (de unde și vasele murdare, frigiderul încărcat și hainele aruncate). 

Sursă foto: Shutterstock