Blue Monday 2023: Ce este bine să faci în cea mai tristă zi din an

Nu lăsa Blue Monday să te doboare! Există mai multe strategii care te pot ajuta să faci față celei mai deprimante zi din an. 

image

Blue Monday (sau „Lunea tristă‟) este numele dat de zilei de luni din a treia săptămână a  lunii ianuarie, considerată ca fiind cea mai deprimantă zi din an. Anul acesta, Blue Monday pică pe data de 16 ianuarie și îți prezentăm câteva strategii ce te pot ajuta să îi faci față. 

Vezi și: De la împachetarea șosetelor la parcarea laterală. Ce recomandări au primit studenții britanici pentru a le fi bine în pandemie 

Info: Vremea, nivelul motivațional scăzut, facturile la utilități, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni sunt factorii luați în calcul pentru stabilirea celei mai deprimante zi din an. 

Ce este bine să faci de Blue Monday 

Citește și: 6 alimente care te fac fericită. La unele chiar nu te aștepți 

Fie că te vei afla la muncă, la școală sau acasă, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a beneficia de doza necesară de pozitivitate cu care să începi săptămâna.

Specialiștii „Hello Magazine‟ recomandă să începi ziua cu o ceașă de ceai de mușețel, despre care se spune că ajută la calmarea stărilor de anxietate. Socializarea cu cei dragi este la fel de importantă, așa că nu te da înapoi de la discuțiile cu prietenii!

O altă strategie, care te-ar putea ajuta să faci față zilei de 16 ianuarie, este să te îmbraci cu haine colorate. Roz, albastru, portocaliu, galben și roșu sunt culori care stimulează starea de spirit, dinamizează intuiția și induc senzația de optimism.

Un machiaj reușit și o coafură potrivită îți pot schimba starea de spirit, la fel și parfumurile. Se spune despre notele de iasomie că ar induce sentimente de bucurie, despre parfumul de vanilie că reduce stresul și anxietatea și despre lavandă că relaxează. Aceste arome le poți găsi și sub formă de uleiuri esențiale pe care le poți difuza în casă, cu ajutorul unui aparat de aromaterapie. 

Pont: Când te simți stresat, anxios, furios, somnul îți poate relaxa mintea și corpul. 

Sursă foto: Shutterstock