6 motive pentru care persoana de la HR este indispensabilă

Atunci când auzi de HR și persoanele de la resurse umane, îți vin în minte o mulțime de idei, însă nu știi neapărat întotdeauna cu ce se ocupă exact și dacă o singură persoană știe să facă totul sau își împart sarcinile.

image

Ei bine, ce trebuie să știi este că rolul de HR este unul complex dar, la sfârșitul zilei, unul atât de satisfăcător.

A lucra cu oamenii nu este întotdeauna ușor, deoarece fiecare are personalitatea sa și, de cele mai multe ori, trebuie să te pliezi după fiecare. Cu toate acestea, ori de câte ori reușești să le rezolvi o problemă sau să îi ajuți în vreun fel și le citești mulțumirea și fericirea pe față, toate cele rele dispar.

Partea cea mai bună la acest loc de muncă este că nu e neapărat să faci un curs de lungă durată pentru a deveni specialist. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește formările profesionale după ce ai intrat în domeniu. Toate acestea pot să fie făcute în timp scurt, dacă alegi un curs de salarizare si resurse umane pentru a fi la curent cu modificările din domeniu.

image

Odată ce ai baze bune în domeniul resurselor umane poți chiar să te muți dintr-un departament în altul, să testezi alte îndatoriri și să decizi ce dorești să faci pentru o perioadă de timp. Pentru ca mai apoi, dacă ai descoperit alte chemări, să poți din nou să faci un switch dacă asta îți dorești.

Dacă uneori pare că persoanele din HR nu sunt neapărat cele mai importante dintr-o companie, aceasta este o percepție greșită pe care unii oameni o au. Azi îți dăm cel puțin 6 motive pentru care persoanele din HR sunt indispensabile în orice companie și vei putea să te convingi că merită să te îndrepți spre acest domeniu, dacă nu ai făcut-o deja. Dacă lucrezi deja în HR, astăzi vei afla ce motive ai să nu renunți la locul tău de muncă sau să faci o reconversie profesională.

6 motive pentru care persoana de la HR este indispensabilă în orice companie

Indiferent de cât de mică sau mare este compania în care lucrezi, te asigurăm că persoana de HR își are locul bine stabilit și indispensabil. Iată cele mai importante funcții ale sale:

1. Se ocupă de recrutare și retenție, adică aduce în firmă persoanele care sunt potrivite, atât cu restul echipei, cât și cu mediul de lucru și în ceea ce privește cunoștințele necesare pentru a-și duce la capăt task-urile. Apoi are grijă ca toate persoanele angajate să se simtă bine la locul de muncă, să nu întâmpine blocaje și se asigură că organizația face tot posibilul ca angajatul să fie mulțumit.

2. Are grijă ca toți angajații care simt nevoia de dezvoltare a abilităților profesionale și personale să aibă parte de cursuri sau sesiuni de coaching care să le ajute să ajungă acolo unde își propun. Astfel, persoana de la HR vine cu propuneri spre angajați în ceea ce privește dezvoltarea lor sau se ocupă să le rezerve locuri la diverse evenimente dacă aceștia își doresc.

3. Administrează salariile, beneficiile și bonusurile angajaților și se asigură că acestea sunt competitive față de ofertele de pe piață și satisfac nevoile angajaților.

4. Se asigură că firma îndeplinește toate aspectele legale și că este în conformitate și la zi cu fiecare parte a acestui domeniu. Mai mult decât atât, se asigură că în interiorul comunității nu există cazuri de hărțuire, bullying sau discriminare și astfel atmosfera de muncă este una plăcută.

5. Gestionează conflictele atunci când apar, pentru că, oricât de tare ne-am dori, și ele fac parte din viața profesională, așa cum fac parte din orice comunitate. Ambele tipuri de conflicte - cele între angajați și cele între angajați și management - sunt la fel de importante și trebuie să fie tratate cu maximă seriozitate.

6. Promovează o cultură organizațională sănătoasă având grijă de bunăstarea echipei de la mic la mare. Astfel, această persoană se ocupă și de comunicarea internă și ca toate mesajele să fie trimise corect și bine înțelese de către toată lumea.

A lucra în HR poate să pară uneori o provocare, însă fiecare se încheie cu o mare satisfacție de a-ți vedea colegii fericiți și împliniți la locul de muncă.

Credite foto:

https://unsplash.com/photos/job-seeker-in-job-interview-meeting-with-manager-and-interviewer-at-corporate-office-the-young-interviewee-seeking-for-a-professional-career-job-opportunity-human-resources-and-recruitment-concept-XSNDMhige0c

https://unsplash.com/photos/group-of-young-cheerful-male-and-female-businesspeople-with-laptop-working-together-in-a-modern-office-JF9ahAwnHA0



Recente

Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg