HR Specialist Corina Neagu: „Banii vin în momentul în care faci ceea ce îți place cu adevărat‟

În luna aprilie, rata inflației a ajuns în România la 13,8%, iar specialiștii atrag atenția, că la  jumătatea acestui an este posibil să atingă 15%.

Zi de zi, banii devin din ce în ce mai... scumpi, iar contextul actual din ce în ce mai complicat. Este normal ca fiecare să fie preocupat ca jobul actual sau cel pe care dorește să-l găsească, să fie unul bine plătit.

Cum să găsesc un job bine plătit ?

Jobul bine plătit este o dorință a fiecărui angajat din piața muncii. Și totuși, ce este un job bine plătit? Specialiștii spun că un job bine plătit este cel care oferă angajatului confortul necesar pentru asigurarea nevoilor de bază. În egală măsură îi înlesnește acestuia posibilitatea de vacanțe, de a economisi, cel puțin procentul minim de 10% lunar și să-i susțină planurile de viitor. Aceasta este definiția generală pentru un job bine plătit, însă pentru fiecare dintre noi, un job bine plătit are anumite particularități.

Citește și Cele 4 răspunsuri inteligente la interviu, când auzi întrebarea „De ce ar trebui să te angajăm?‟

„Motivația personală are un rol esențial. Când căutăm un job bine plătit este foarte important să ne cunoaștem bine, să știm la ce nivel dorim să ajungem. Ce știm să facem bine și care este valoarea pe care o aducem angajatorului. Este important să nu avem așteptări exagerate, care nu au legătură cu realitatea‟, spune Corina Neagu, HR specialist, coach și mentor.

Vezi și Ai fost selectată pentru interviu? Obţii locul de muncă dacă nu faci aceste greşeli eliminatorii

LIVE ora 1300 jpg

Dacă și tu ai această preocupare: cum să găsesc un job bine plătit? urmărește emisiunea Click! pentru femei – Carieră, live, de la ora 13:00, pe pagina de Facebook Click Pentru Femei. De la Corina Neagu poți afla răspunsuri la întrebări, precum:

-        Care sunt industriile în care poți să găsești un job bine plătit?

-        Care sunt salariile pentru un debutant în carieră ?

-        Cum te poți reinventa in carieră și la 45+?

-        De ce o pasiune poate să îți aducă un job bine plătit?

Corina Neagu este specialist in HR cu o vastă experiență în Resurse Umane. Antreprenoare, coach și mentor în dezvoltarea carierei, Corina Neagu este implicată in voluntariat in acțiuni care susțin femeile și mamele in dezvoltarea cariere. Corina Neagu este și host-ul podcastului„Cu ochi dați peste cap‟, dedicat relațiilor dintre părinți și copii, mai ales problemelor adolescenților.

Vedete care câștigă bani din pasiunile lor

Magda Vasiliu și-a descoperit un hobby si crează genți

Dan Negru câștigă bani din agricultură, pasiune moștenită de la bunicul său.

Sarah Jessica Parter și-a lansat propriul brand de pantofi și linia de parfumuri.

@shutterstock, arhivă

text Antoaneta Banu