Obiceiuri care te împiedică să obţii jobul dorit de la primul interviu

Piaţa muncii este extrem de dificilă în această perioadă, ceea ce face interviurile foarte provocatoare. Verifică lista cu posibile greşeli care te fac să ratezi un job bun!

femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg

Nu ştii ce anume poate să te pună pe lista de respinişi după ce te-ai prezentat la un interviu? Uneori, este posibil să nu primeşti un răspuns pozitiv după un interviu din cauza a ceva care ţinea numai de tine.

Începi cu stângul

De obicei prima impresie contează foarte mult. Dacă nu ajungi la interviu la ora stabilită de comun acord sau dacă începi prin a te plânge de vreme sau de locul în care este plasată compania la care mergi la interviu, rişti să pierzi puncte bune în favoarea ta din start.  În general, pentru un angajator este nevoie de doar aproximativ trei secunde pentru a-şi face o impresie asupra unei persoane care se prezintă la interviu. Odată ce aceasta este negativă, este foarte greu să o schimbi pe parcursul întâlnirii.

Nu încerci să afli mai multe despre angajator înainte de interviu

Înainte de a merge la interviul stabilit, trebuie să-ți faci timp să cercetezi puţin despre potenţialul tău angajator. Dacă nu faci acest lucru, intervievatorul va observa acest lucru pe parcursul interviului şi acesta ar putea fi un semnal roșu pentru acesta. Este important să înțelegi care sunt valorile companiei, cum a fost creată şi care ar fi rolul tău în structura acesteia.  Este posibil să ai parte de o întrebare în care eşti testat dacă știi ceva despre companie.

Vezi şi: Numărul destinului îţi dezvăluie jobul potrivit

Întrebi imediat despre beneficiile oferite

Nu este o problemă să-ţi doreşti să afli mai multe despre salariu, concediu sau alte beneficii, dar nu de la primul interviu, ci mai târziu, pe parcursul procesului de recrutare. La fel ca în cazul întâlnirilor amoroase, trebuie să treci de mai multe etape. Este un tip de relație care progresează. La prima întrevedere, nu a trecut suficient de mult pentru a putea pune anumite întrebări.

Pari dezinteresat de job

Dacă pari lipsit de entuziasm, eviți contactul vizual, nu te-ai pregătit pentru interviu sau nu pui întrebări poţi trece drept un candidat dezinteresat. Recrutorii vor să știe dacă persoana din faţa lor este interesată de compania lor, de jobul pe care l-ar putea primi în cadrul acesteia şi de echipa în care ar urma să se integreze.

Vezi şi: Cum să găseşti jobul la care visezi?

Nu-ţi pregăteşti câteva întrebări

La finalul interviului, unii intervievatori îţi dau ocazia să le adresezi întrebări. Mulţi dintre aceştia analizează calitatea întrebărilor puse. Ar trebui să fii pregătit cu o serie de trei sau patru întrebări adecvate contextului, în legătură cu postul pe care l-ai putea ocupa, cu responsabilităţile pe care ar urma să le primeşti.