Stresul la locul de muncă - 4 soluții pentru a-l gestiona corect

Stresul este inamicul corpului, pentru că efectele negative se resimt atât la interior, cât și la exterior. Consecințele se vor vedea nu doar pe plan personal, ci și profesional.

image

Productivitatea scade, greșelile vor fi mai dese, comunicarea cu colegii va avea și ea de suferit, iar performanțele vor fi scăzute. De la stres până la burnout mai este doar un pas, însă, cu soluțiile potrivite, poți să muncești fără să îți pui în pericol sănătatea.

Descoperă mai jos cum gestionezi stresul prin patru soluții de impact:

1.  Alege companiile care pun nevoile și siguranța angajaților pe primul loc

Astăzi, mai mult ca niciodată, siguranța și nevoile angajaților sunt două elemente-cheie pe care orice companie trebuie să le aibă în vedere, atât pentru a crește rata de retenție, dar și pentru a se asigura că obiectivele pot fi atinse cu ușurință, prin angajați sănătoși și productivi.

Antreprenorii care pun nevoile și siguranța pe primul loc sunt cei care regândesc felul în care sunt amenajate și organizate spațiile interioare. Ele trebuie să fie un mediu care să susțină colaborarea dintre angajați și desfășurarea activităților zilnice în condiții de protecție sanitară sporită.

IMMUNE Building Standard™, concept dezvoltat de către dezvoltatorul Liviu Tudor, este certificarea pentru clădiri ce conține peste 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale. Conceptul are drept scop sănătatea și sustenabilitatea clădirilor, și nu în ultimul rând, siguranța angajaților. Pe termen lung, conceptul IMMUNE™ țintește către gestionarea amenințărilor de tip patogen, protejarea rezidenților clădirilor și susținerea excelenței în mediul de business.

Atunci când un business este sănătos, angajații nu vor simți presiunea și stresul la locul de muncă.

2.  Relaxează-te în pauzele de la birou și după program

Pauzele reale și relaxarea la birou te pot scăpa de stres. La birou, tendința este de a lua prânzul în fața laptopului, dar acest obicei nu face altceva decât să aducă și mai multă epuizare. Chiar și jumătate de oră departe de birou crește productivitatea și contribuie la eliminarea stresului.

YUNITY Park este gândit în așa fel încât să le ofere angajaților pauze reale și relaxare, atât în timpul programului, cât și după terminarea lui. Este proiectat ca un campus în extensia biroului, adaptat stilului de viață al angajaților. La exterior, spațiul este gândit să includă un amfiteatru modern dedicat evenimentelor outdoor și o pădure urbană de 1000 de metri pătrați, unde angajații vor putea susține și ședințe de lucru.

La interior, se vor regăsi spații de co-working și co-living, un centru modern de conferințe și o cafenea-restaurant, zone de divertisment și spații special amenajate pentru socializare și relaxare. Toate acestea contribuie la relaxarea angajaților și la crearea unui mediu unde se pot deconecta.

3.  Mănâncă sănătos și la ore fixe

Mănânci mult, haotic și nesănătos atunci când ai perioade aglomerate? Atunci este bine să îți regândești mesele, pentru că alimentele au un rol important pentru a combate stresul. Încearcă să mănânci sănătos acasă, iar dacă ești la birou, să îți pregătești prânzul fără a fi nevoie să cumperi impulsiv.

Când mănânci bine și sănătos, gestionezi mai ușor emoțiile și ai mai multă energie pentru a rezolva chiar și cele mai grele sarcini. Evită gustările nesănătoase sau nu le lăsa pe birou, pentru a nu ajunge să mănânci cu scopul de a te relaxa.

4.  Stabilește o rutină pentru a evita suprasolicitarea

Suprasolicitarea poate veni în orice moment, chiar și atunci când ești stăpână pe situație. Încearcă să îți faci o rutină și să rezolvi cele mai grele sarcini în prima parte a zilei sau setează termene limită pe baza puterii tale de muncă. În fiecare zi, este bine să existe o balanță între proiectele grele și cele ușoare.

Comunică de fiecare dată cu echipa când ceva nu merge bine sau când simți că ai prea multe sarcini de rezolvat. Rutina la muncă este un mod sănătos pentru a gestiona stresul și a evita suprasolicitarea.

Un mediu de muncă sănătos și sustenabil, relaxarea, pauzele reale, mâncarea sănătoasă și rutina în rezolvarea sarcinilor te vor ajuta să ții stresul deoparte. Aplică soluțiile de mai sus pentru a munci sănătos și echilibrat.

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg