Top 6 greșeli de management care duc angajații mai aproape de burnout

Poate ai trecut deja prin situația această de-a lungul experienței tale: ai format o echipă nouă de angajați după interviuri și probe bine puse la punct și te-ai bucurat că ai adunat la un loc persoane care împărtășesc aceleași viziuni ca și tine.

image

Totul e minunat până aici. Totuși, după ceva timp simți că treptat angajații își pierd motivația, scade nivelul lor de implicare, iar productivitatea este tot mai mică. Identifică factorii care au generat acest scenariu. 

Observi o implicare tot mai slabă din partea echipei? Află cum poți îndrepta lucrurile! 

Cauzele care favorizează burnout-ul sunt numeroase, dar multe vizează relația cu managerul direct. 

Salariul mic sau sub nivelul pieței 

Se poate întâmpla ca în primele trei luni, salariul să fie mai mic până ce angajatul își dovedește competențele. Dar dacă a trecut jumătate din an și persoana se află tot la același stadiu salarial, atunci cel mai probabil devine demotivat și va căuta să compenseze lipsa banilor cu mai mult timp în pauze și concedii. 

Lipsa regulamentului de bună conduită la locul de muncă 

Poate că job-ul oferă satisfacții salariale, dar la nivel de echipă să existe unele tensiuni. Cauzele pot fi multiple – glume nepotrivite, intimidări, atacuri verbale, etc. Nimeni nu merită să vină la job cu teama unui șef prea exigent sau a unor colegi nerespectuoși. Organizează ședințe lunare cu echipa, discutați cauzele nemulțumirilor și formulați un regulament de bună purtare. 

Lipsa oportunităților de dezvoltare profesională 

Pentru angajații care sunt top performeri, plafonarea în carieră le ‘’ucide’’ dorința de a mai rămâne la acel job. De obicei, angajații care sunt orientați către o carieră, ajung în punctul la care salariul nu mai reprezintă un motiv suficient de motivare. Aceștia doresc să-și valorifice cunoștințele și talentul acolo unde li se oferă programe de dezvoltare profesională, traininguri și proiecte noi care să-i stimuleze. 

Angajații sunt reduși la stadiul de unelte 

Obligația de a fi prezent 100% din timp, mereu disponibil, productiv și într-o condiție fizică și psihică optimă, să depășești constant așteptările și să oferi întregul tău potențial - toate acestea sunt etape sigure către un burnout. 

Disponibilitatea permanentă la cerințele managerului, inhibarea emoțiilor față de șefi, sabotarea timpului liber și a nevoilor personale ale angajaților generează un mediu de lucru toxic din punct de vedere emoțional care va afecta vizibil evoluția business-ului. 

Nu încurajezi pauzele și concediile 

Munca peste program, termenele nerealiste, taskuri numeroase în timp record și neglijarea concediilor conduc la eficiență scăzută și la burnout.

99KZdRyMkueqAedDOE9eg9tgd2A YjJUS9tikttuj m0JYNhuZOg9zqSBTMAbsP9Ddu0d9gom7GKW3NBcFHS35l0wDtGD1IYp6TF4GVtjIug8RfchYv5aogAHNh5Gz7CpPCkN83XPCvWdXlonYFeXGc

Pauzele și concediile au rolul de a detensiona organismul, mișcarea în aer liber eliberează endorfinele responsabile pentru starea noastră de bine. Schimbarea mediului măcar pentru câteva zile sporește nivelul de concentrare, astfel că, angajații devin mai productivi și mai

F4dUVi9DLJZgKPDJX6uce F2r3 BCsGvXKDblZ06MZxjEZztzzj0gZENtApWWnIOrO2Yh1r3BGoEl82AQICSgCbh9SvagRln KDOLPFTeV BfAiMeVy5mCbdVGaWoM9eEUCcv66MRUvChii5nkeRlKE

implicați către rezultate eficiente. Pentru a promova concediile și vacanțele, acordă tichete de vacanță pentru achiziționarea pachetelor de vacanță în diverse locații turistice din România. Cu cardurile Sodexo.ro, angajații pot cumpăra servicii turistice, primesc reduceri la cazări și pot vizita locuri excepționale din România. 

Lipsa pachetelor salariale 

Statisticile arată că, majoritatea candidaților optează pentru angajatorii care oferă pachete salariale avantajoase cu beneficii extra. Cele mai căutate beneficii extrasalariale sunt cele medicale. Comunică deschis cu echipa ta și evaluează care le sunt nevoile de bază. Dacă le pui oamenilor la dispoziție un pachet salarial care acoperă beneficii neconforme nevoilor personale, nu faci decât să irosești banii firmei și să obții angajați demotivați. 

În concluzie, îți recomandăm să fii proactiv, orientat către îmbunătățirea constantă a calității la nivel de echipă și să găsești variantele benefice pentru sănătatea psihică și fizică a oamenilor care lucrează pentru tine. 

Sursa foto: pixabay.com