Trendul de pe TikTok care pune sănătatea dentară în pericol. Nu încerca acasă!

În dorința de a obține o formă perfectă a dinților, mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare TikTok, au apelat la una dintre cele mai periculoase „provocări‟ - pilirea danturii la domiciliu. 

Tik Tok jpg

Se spune că „zâmbetul este cel mai important accesoriu pe care îl poți purta‟, așa că este de înțeles de ce cu toții ne dorim să avem o dantură perfectă. Inclusiv utilizatorii TikTok, care au lansat un nou trend în mediul online, mult mai periculos decât pare, la o primă vedere. 

Vezi și: Ce cântăreață de succes colecționează dinți de om? Face haine din ei!

La ce se referă acest trend 

Pentru a obține un zâmbet uniform, utilizatorii TikTok, în special tinerele, se filmează în timp ce își pilesc dantura la domiciliu. În videoclipuri, fetele folosesc o pilă obișnuită de unghii, cu care își uniformizează crestele și marginile inegale. 

Pericolul din spatele acestei tendințe 

Medicii stomatologi trag un semnal de alarmă cu privire la popularitatea acestui trend și spun că pilirea dinților la domiciliu este extrem de periculoasă. 

Această acțiune se efectuează numai în cabinetul stomatologic! În caz contrar, pilirea la domiciliu poate declanșa sensibilitate dentară și poate deteriora smalțul.

Pilirea dinților acasă poate deteriora stratul protector al dintelui tău. Smalțul protejează dintele de carii, de pete și chiar de sensibilitatea dentară‟, a declarat dr. Veytsman, pentru „PopSugar‟. 

Citește și: Perfecționist sau dezordonat? Află din modul cum folosești tubul de pastă de dinți!

Mai mult decât atât, pilirea dinților este fi o acțiune ireversibilă, iar dacă nu este efectuată de către un profesionist, rezultatul s-ar putea să nu fie pe măsura așteptărilor: „Dacă îți pilești dinții și nu îți plac rezultatele, nu poți să faci nimic în mod natural pentru a inversa acest lucru‟, avertizează medicul. 

Care este cea mai bună soluție?

Dacă îți dorești să te bucuri de o dantură uniformă, tot ce trebuie să faci este să apelezi la serviciile medicului stomatolog. Vizita la dentist te va ajuta să ai dinți sănătoși și frumoși, pe termen lung: „Profesioniștii înțeleg structura dinților tăi și știu dacă pilirea dinților este o alegere potrivită pentru tine. Remodelarea dinților se numește odontoplastie și durează, de obicei, 30 de minute sau mai puțin. Pilirea dinților este o procedură delicată, așa că nu încercați asta acasă!‟, îndeamnă specialistul.

Sursă foto: Shutterstock, Sursă video: Tik Tok - mattradon