Cum poate fi afectată sănătatea oaselor de aerul pe care îl respirăm. Poluarea, nocivă pentru spate!

Dacă până acum știam că poluarea aerului reprezintă un fator de risc pentru afecțiunile cardiovasculare și cele respiratorii, un nou studiu spune că aerul de calitate inferioară ne face oasele să fie tot mai fragile. Cum s-a ajuns la această concluzie? 

image

A respira aer curat înseamnă totodată a preveni bolile și alergiile ce pot să apară. Cu cât nivelul de poluare al aerului este mai mic cu atât este mai bine pentru sănătatea inimii și pentru sistemul respirator. Mai mult decât atât, rezultatele unui studiu, realizat la Universitatea Columbia, din New York și publicat în jurnalul „eClinicalMedicine‟ arată că aerul poluat afectează sănătatea oaselor. Ce s-a aflat? 

Peste 160.000 de femei au fost analizate 

Citește și: Cum te afectează poluarea. Impactul asupra organismului este devastator 

În cadrul studiului, oamenii de știință americani au analizat peste 160.000 de femei aflate la postmenopauză. Rezultatele au fost surprinzătoare, deoarece s-a constatat că poluarea aerului reduce densitatea minerală osoasă și crește riscul de fracturi osoase, mai repede decât s-ar fi întâmplat în mod normal, din cauza vârstei.  

„Oxizii de azot contribuie, în special, la deteriorarea oaselor‟

Diddier Prada, unul dintre autorii studiului a spus într-un comunicat de presă, citat de revista „Popular Mechanics‟: „Descoperirile noastre confirmă că proasta calitate a aerului poate fi un factor de risc pentru pierderea osoasă, indiferent de factorii socioeconomici și demografici.‟ „Pentru prima dată avem dovezi că oxizii de azot contribuie, în special, la deteriorarea oaselor și că una dintre cele mai predispuse locuri la astfel de leziuni este coloana lombară (spatele inferior).‟

În plus, Andrea Baccarelli, președinte al Departamentului de Științe ale Sănătății Mediului, de la Universitatea Columbia, a subliniat importanța aerului curat. El a spus că: „Reduce leziunile osoase aflate la femeile aflate în postmenopauză, previne fracturile osoase și reduce costurile de sănătate asociate cu osteoporoza în rândul femeilor la postmenopauză.‟ 

Este nevoie de mai multe date

Citește și: Unde se respiră cel mai curat aer din Europa. Concluziile unei cercetări recente 

Studiul realizat la Universitatea California din New York a avut în vedere doar femeile aflate la menopauză, motiv pentru care oamenii de știință sunt de părere că este nevoie de date suplimentare care să arate cum afectează poluarea aerului diferite grupe de vârstă sau etnii. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi Sursa foto Shutterstock jpg