De ce au devenit populare sucurile din plante. Care sunt cele mai bune şi cum te ajută

5 suc din plante noni goji aloe jpg jpeg

Pe lângă tincturile şi ceaiurile din plante întâlnite în magazinele cu produse naturiste, vedem tot felul de sticluţe cu sucuri din plante exotice. Multe dintre acestea promit vindecări miraculoase pentru anumite afecţiuni. Află care sunt cele mai populare şi cum te ajută să-ţi recapeţi sănătatea.

În ultimii ani, oamenii au început să caute alternative mai sănătoase la sucurile din comerţ, pline de coloranţi artificiali. Aşa a început să se dezvolte o piaţă a sucurilor din plante, cu proprietăţi curative. Potrivit unor studii, consumatorii caută produse funcţionale care reduc riscul de îmbolnăvire şi/sau promovează o stare bună de sănătate: 61% dintre consumatorii de la nivel global spun că sunt interesaţi de produse cu beneficii medicale dovedite pentru sănătate, iar trei din zece sunt interesaţi de băuturi răcoritoare premium cu beneficii funcţionale care reduc stresul. Iată care sunt cele mai populare băuturi din plante care îţi întăresc organismul.

Mai citeşte şi: Alimentaţia lichidă: ce se întâmplă în corpul tău dacă bei doar freshuri şi smoothie-uri

Noni oferă vitalitate şi rezistenţă la stres

suc noni jpg jpeg

Folosit de mai bine de 2000 de ani în medicina tradiţională a băştinaşilor insulei tropicale Tahiti din Pacific, sucul extras din fructul Noni Tahitian este apreciat pentru capacitatea de detoxifiere şi energizare a organismului, cât şi pentru regenerarea celulelor. De asemenea susţine capacitatea de concentrare şi memorare şi reduce stresul. Are un efect benefic în afecţiuni precum: ulcer gastric, diabet, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, cancer. Persoanele care suferă de insomnii, oboseală cronică, dureri de cap sau articulare îşi pot ameliora stările dacă vor bea suc de noni, conform indicaţiilor fitoterapeutului. Ca suplimenta alimentar, de obicei, se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, câte două linguri.

Contraidicaţii: Femeiile gravide (primul trimestru de sarcină) nu au voie să bea suc de noni.

Mai citeşte şi: 5 beneficii terapeutice ale argilei

Aloe vera, rezervor de minerale şi aminoacizi

suc de aloe vera jpg jpeg

Planta de Aloe vera este cunoscută de majoritatea dintre noi datorită multiplelor beneficii aduse sănătăţii. Gelul extras din plantă şi-a câştigat renumele de a fi un tratament eficient pentru arsuri şi răni. În ce priveşte sucul de aloe, acesta purifică sângele, curăţă ficatul şi alină spasmele muscular. Cu peste 200 de ingrediente esenţiale, această plantă este un adevărat rezervor de minerale şi aminoacizi care te ajută să faci faţă provocărilor zilnice. Printre acestea se numără calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, mangan, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, zinc), 18 aminoacizi si 12 vitamine (A, B1, B2, PP, acid pantotenic, B6, B8, acid folic, B12, C, D, E). Sucul organic de Aloe vera este ideal pentru detoxifierea organismului, reechilibrarea nivelului de glicemie din sânge, pentru restabilirea funcţiilor sistemului nervos în perioadele de stress fizic şi intelectual. Câteva linguri luate dimineaţa, pe stomacul gol, îţi vor da o stare de bine, un plus de energie pentru o nouă zi. Acest supliment nutritiv este destul de răspândit, însă ai face bine să fii atent la etichetă. Alege-l pe cel bio, de la producători certificaţi ecologic.

Precauţii: Aloe vera conţine un laxativ puternic- anthraquinonă – care poate provoca diaree şi crampe intestinale. Dacă foloseşti suc de aloe vera drept laxative cere sfatul unui medic şi nu depăşi doza recomandată.

Goji, fructul longevităţii

goji jpg jpeg

Recunoscut ca un superaliment, goji şi-a căpătat popularitatea datorită efectului său puternic antioxidant. A devenit unul dintre acele alimente aproape miraculoase care ajută la diminuarea apetitului, creşte energia şi luptă cu bolile. Conţine vitaminele B1, B2, B6 şi E, 18 aminoacizi (mai mult decât polenul albinelor), 21 de minerale, printre care zinc, fier, cupru, calciu, seleniu,germaniu si fosfor. Dacă trăieşti într-un mediu poluat şi duci un stil de viaţă nesănătos, ar fi bine să introduci în regimul tău alimentar câte 2 linguri de suc organic de Goji, pe stomacul gol, preferabil dimineaţa. Astfel, îţi vei creşte nivelul de energie, iar sistemul tău imunitar va fi mai puternic. Ceea ce nu cunosc mulţi despre acest fruct este că stimulează funcţiile sexual ale organismului, susţinând fertilitatea, pentru ambele sexe. Consumul sucului de Goji contribuie la o mai bună acuitate vizuală şi la un tonus psihic pozitiv. Pe lângă multiplele beneficii interne, sucul de Goji te ajută să-ţi păstrezi pielea sănătoasă, netedă şi frumoasă.

Mai citeşte şi: 5 lucruri pe care un doctor le poate spune despre tine doar privindu-te

Graviola, sucul natural care fortifică sistemul imunitar

suc graviola jpg jpeg

Planta produce un fruct mare, comestibil, în formă de inimă, popular în America de Sud. Fructul de Graviola este folosit de multe secole în medicina tradiţională ca adjuvant în terapiile antitumorale. Acest lucru se datorează capacităţii sale de a reduce aportul de adenozin trifosfat (ATP) în celulele canceroase. Sucul organic de Graviola fortifică sistemul imunitar, prin oprirea dezvoltării celulelor tumorale.

Sucul de Graviola conţine fibre care ajută la prevenirea absorbţiei colestorului în intestine. Are, de asemenea, o cantitate echilibrată de potasiu care ajută ritmul cardiac şi tensiunea arterială. Mai sunt conoscute şi proprietăţi ca: eliminarea paraziţilor intestinali şi îmbunătăţirea digestiei. De obicei, se recomandă consumul a 30 ml pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Mai citeşte şi: Nu arunca sâmburele de avocado! Are beneficii uimitoare pentru organism: Cum se consumă

Sursa foto: Shutterstock/Instagram