De ce merg oamenii la psiholog? Ignorarea propriilor nevoi, unul dintre motive!
Terapia este foarte importantă pentru îmbunătățirea sănătății mentale, așa că nu trebuie să-ți fie teamă să ceri ajutor de specialitate, mai ales, dacă ești într-o astfel de situație!
Adesea, persoanele care au nevoie de psiholog ezită să ceară ajutor de specialitate, deoarece fie își neagă problema, fie se simt rușinate. Mai există, de asemenea, o categorie de persoane care preferă să evite discuțiile sensibile de frică să nu retrăiască traume și să nu se confrunte cu sentimente dificile.
De fapt, mersul la psiholog este foarte important, deoarece te ajută să îți înțelegi mai bine gândurile, sentimentele și comportamentele, să depășești frici, anxietăți, traume, să îți îmbunătățești relațiile și stima de sine!
De ce merg oamenii la psiholog?
Oamenii ajung adesea la psiholog, deoarece au probleme în a-și stabili limitele personale, de teamă să nu fie respinși sau de a nu provoca conflicte, a observat terapeutul Meghan Watson, din experiența proprie.
Limitele ajută la stabilirea priorităților în viață și la întărirea relațiilor cu cei din jur, iar Meghan Watson le recomandă celor care au probleme în acest sens să fie atenți la ceea ce îi frustrează și irită, deoarece în astfel de momente vor știi că este nevoie să impună limite clare. De pildă, dacă o persoană îți critică aspectul fizic trebuie să stabilești o limită în jurul subiectelor din conversație pe care le vei tolera!
Citește și acest articol: Cele 8 tipuri de inteligență. Care te reprezintă?
Experimentarea singurătății
Oamenii cer ajutor de specialitate și când experimentează sentimente de singurătate. Această problemă are un impact profund asupra sănătății mintale, deoarece se poate întâmpla ca singurătatea să fie resimțită chiar și de către o persoană populară, care se înconjoară de mulți oameni, dar cu care nu împarte aceleași gânduri și sentimente. Într-o astfel de situație, un bun psiholog ajută dezvoltarea unui plan personalizat pentru depășirea problemei!
Ignorarea propriilor nevoi
Un alt motiv pentru care oamenii ajung la psiholog este reprezentat de ignorarea propriilor nevoi. Pe termen lung, acest obicei are consecințe asupra psihicului, iar terapia ajută:
„De multe ori, oamenii nu știu de ce au nevoie, de fapt. S-au concentrat atât de mult pe alții, astfel încât nu știu cum să își evalueze propriile nevoi sau să-și gestioneze propriile emoții. Astel, activitățile care susțin bunăstarea spirituală, fizică, emoțonală și mentală ajută. Contează ceea ce prețuiești, ceea ce îți pasă și ce contează pentru tine‟, a spus terapeutul Meghan Watson.
Sursă foto: Shutterstock