De ce merg oamenii la psiholog? Ignorarea propriilor nevoi, unul dintre motive!

Terapia este foarte importantă pentru îmbunătățirea sănătății mentale, așa că nu trebuie să-ți fie teamă să ceri ajutor de specialitate, mai ales, dacă ești într-o astfel de situație! 

image

Adesea, persoanele care au nevoie de psiholog ezită să ceară ajutor de specialitate, deoarece fie își neagă problema, fie se simt rușinate. Mai există, de asemenea, o categorie de persoane care preferă să evite discuțiile sensibile de frică să nu retrăiască traume și să nu se confrunte cu sentimente dificile. 

De fapt, mersul la psiholog este foarte important, deoarece te ajută să îți înțelegi mai bine gândurile, sentimentele și comportamentele, să depășești frici, anxietăți, traume, să îți îmbunătățești relațiile și stima de sine! 

De ce merg oamenii la psiholog? 

Oamenii ajung adesea la psiholog, deoarece au probleme în a-și stabili limitele personale, de teamă să nu fie respinși sau de a nu provoca conflicte, a observat terapeutul Meghan Watson, din experiența proprie.

Limitele ajută la stabilirea priorităților în viață și la întărirea relațiilor cu cei din jur, iar Meghan Watson le recomandă celor care au probleme în acest sens să fie atenți la ceea ce îi frustrează și irită, deoarece în astfel de momente vor știi că este nevoie să impună limite clare. De pildă, dacă o persoană îți critică aspectul fizic trebuie să stabilești o limită în jurul subiectelor din conversație pe care le vei tolera! 

Citește și acest articol: Cele 8 tipuri de inteligență. Care te reprezintă? 

Experimentarea singurătății 

Oamenii cer ajutor de specialitate și când experimentează sentimente de singurătate. Această problemă are un impact profund asupra sănătății mintale, deoarece se poate întâmpla ca singurătatea să fie resimțită chiar și de către o persoană populară, care se înconjoară de mulți oameni, dar cu care nu împarte aceleași gânduri și sentimente. Într-o astfel de situație, un bun psiholog ajută dezvoltarea unui plan personalizat pentru depășirea problemei!

Ignorarea propriilor nevoi

Un alt motiv pentru care oamenii ajung la psiholog este reprezentat de ignorarea propriilor nevoi. Pe termen lung, acest obicei are consecințe asupra psihicului, iar terapia ajută:

„De multe ori, oamenii nu știu de ce au nevoie, de fapt. S-au concentrat atât de mult pe alții, astfel încât nu știu cum să își evalueze propriile nevoi sau să-și gestioneze propriile emoții. Astel, activitățile care susțin bunăstarea spirituală, fizică, emoțonală și mentală ajută. Contează ceea ce prețuiești, ceea ce îți pasă și ce contează pentru tine‟, a spus terapeutul Meghan Watson. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg