Emoticoane care nu mai sunt „la modă‟. Tu le folosești?

Trebuie să recunoaștem că emoticoanele dau culoare conversațiilor online, dar știai că există anumite simboluri de acest tip care s-au demodat? Cel puțin asta susține o cercetare făcută pe reprezentanții generației Z. Iată care sunt!

image

Simbolurile simpatice sunt nelipsite din conversațiile noastre din mediul online, dar nu toate emoticoanele, cunoscute și ca emoji, mai sunt la vogă printre tineri. Din contră, potrivit unei cercetări, unele dintre ele chiar ar putea să te facă să pari o persoană demodată dacă le folosești. 

În cadrul unui studiu efectuat pe 2.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, cercetătorii au aflat care sunt emoticoanele ce nu-i mai impresionează pe reprezentanții generației Z.

Citește și: Cum s-a născut emoticonul Smiley. A fost vândut pe nimic de creatorul lui 

Lista emoticoanelor care s-au demodat 

Ne putem aștepta ca zâmbetul clasic să facă parte din topul simbolurilor demodate, însă tinerii au avut alte preferințe când a venit vorba de emoticoanele care le dau fiori.

De pildă, în topul simbolurilor care nu au fost deloc apreciate de către reprezentanții generației Z se află fața care se strâmbă (😬) și semnul sărutului (💋), o imagine faimoasă care este imprimată și pe cămăși, căni, perne și alte obiecte. Mai mult decât atât, nici emoticonul îndrăgostit (😍)nu i-a impresionat pe tineri și nici perechea de mâini care aplaudă (👏), un gest care imită mulțumirea și aprecierea. 

Vezi și: Te-ai săturat de postările prietenilor tăi? Cum funcționează butonul „Snooze” 

Surprinzător, nici simbolul dragostei nu a fost apreciat 

Un alt simbol de pe lista tinerilor este emoticonul care înfățișează o maimuță care își acoperă gura și urechile (🙈). Aproximativ 15% dintre respondenți au considerat acest simbol a fi „unul îngrozitor‟, iar 16% dintre respondenți au considerat emoticonul care plânge a fi unul demodat (😭). 

Și semnul de bifare negru (✔️)se află pe listă, așa cum este și semnul de aprobare (👍). De asemenea, în acest top se încadrează inima roșie, un simbol al dragostei (❤️). În locul acestui emoticon, generația Z folosește simbolul scrisorii de dragoste (💌). 

Așadar, tu folosești emoticoanele din listă? 

Sursă foto: Shutterstock