Ești sau nu o persoană introvertită? Află dacă ți se potrivesc aceste caracteristici!

Dacă nu te simți bine în mulțime și devii mai productiv când ești singur, înseamnă că această listă s-ar putea să rezoneze cu personalitatea ta. Îți prezentăm o parte dintre semnele care îți pot arăta că ești o persoană introvertită. 

image

Un introvertit nu este neapărat timid sau antisocial, ci o persoană care preferă să își interiorizeze gândurile și emoțiile, să obțină energie din timpul petrecut singur (sau în grupuri mici) decât din interacțiunile sociale intense sau din evenimentele mari.

Citește și: Nici extrovertit, nici introvertit? 5 semne că poți să ii ambivert

Introvertitul are abilități sociale excelente și poate participa la evenimente, însă are nevoie de perioade de recuperare și de timp petrecut în singurătate pentru a se simți în echilibru. Să îți dai seama că ești introvertit poate fi un proces care necesită auto-reflecție, așa că iată câteva semne subtile care îți arată că ești o persoană introvertită! 

Te deranjează conversațiile superficiale 

Știi că ești o persoană introvertită dacă te deranjează conversațiile superficiale. Ți se par obositoare, deoarece îți place să comunici sincer și profund. Interacțiunile sociale prelungite sau intense te pot epuiza, de aceea, ai tendința să te retragi pentru a-ți încărca bateriile. Preferi întâlnirile alături de prietenii apropiați, cărora le poți împărtăși gândurile și intențiile tale. De asemenea, ești un bun ascultător și știi ce să înveți din experiențele altora. 

Te exprimi mai bine în scris 

Când simți nevoia să transmiți un mesaj, preferi să scrii decât să suni persoana pe care dorești să o contactezi. Scrisul te ajută să te exprimi autentic și te simți mai confortabil decât când discuți. De asemenea, cititul, scrisul, alergatul sau grădinăritul sunt activități pe care le faci cu mare plăcere. 

Poate ești interesat și de: Te consideri o persoană introvertită? Află care poate fi jobul potrivit pentru tine! 

Zgmotul te enervează 

Nu îți plac zgomotele puternice, precum cele generate de concerte, de aglomerație sau de diferite aparate de curățenie? Dacă ai răspuns afirmativ, înseamnă că ești o persoană interovertită, care este sensibilă la stimuli. Chiar și mirosurile puternice pot fi copleșitoare pentru tine.

  • Dacă te consideri o persoană introvertită și dorești să gestionezi mai bine această caracteristică, cel mai bine este să accepți această trăsătură, să îți identifici limitele, să-ți comunici nevoile și să îți alegi atent evenimentele sociale. În plus, dacă simți că introvertismul îți afectează viața socială, poți lua în considerare terapia.  

Sursă foto: Shutterstock