Te consideri o persoană introvertită? Află care poate fi jobul ideal pentru tine

1 persoana introvertita jpg jpeg

Ca să ai succes în viaţă nu trebuie neapărat să fii o persoană extrovertită. Sunt unele joburi care li se potrivesc perfect persoanelor mai gânditoare, care nu pun pe primul loc interacţiunea umană. Dacă şi tu preferi să lucrezi singur, în linişte, fără să socializezi mult şi să fii în majoritatea timpului pe cont propriu, iată care poate fi locul de muncă perfect pentru tine!

Să îţi găseşti un job cu adevărat satisfăcător din toate punctele de vedere poate fi o provocare pentru multe persoane introvertite. Majoritatea carierelor necesită multă interacţiune cu ceilalţi (colegi, vânzători, clienţi), dar există o mulţime de locuri de muncă care nu doar că oferă un salariu bun, dar îţi şi permit să lucrezi de acasă, oferindu-ţi libertatea de care ai nevoie. Ţi-ai dorit tot timpul la job să lucrezi în linişte fără colegii care îţi pun mereu întrebări şi te scot din ritmul tău de lucru? Cercetătorii au descoperit care sunt cele mai bune locuri de muncă pentru persoanele introvertite!

Creator de conţinut (Content Creator)

Această profesie oferă libertate persoanelor creative, să lucreze în domeniul care se pliază cu personalitatea lor. Poţi lucra de acasă pentru diverse companii, iar jobul este destul de bine plătit: „Sunt un creator de conţinut şi am găsit jobul perfect pentru personalitatea mea. Mi-am început cariera ca scriitor independent, apoi m-am angajat într-o agenţie de marketing pe redactare. Deşi trebuie să-mi prezint ocazional munca, acest job îmi oferă o mulţime de ore de linişte, timp în care pot să lucrez pe cont propriu”, a declarat scriitoarea Alex Lancaster.

Programator web (Web Developer)

Jobul de programator/dezvoltator web poate fi o treabă excelentă pentru persoanele introvertite! Acest tip de muncă îl poţi desfăşura de oriunde, într-un spaţiu liniştit şi solitar, iar astăzi există o mulţime de oportunităţi pe piaţa muncii pentru persoanele care vor să profeseze în domeniul IT.

Designer grafic (Graphic Designer)

Multe companii mari depind de serviciile oferite ale unui designer grafic. El este cel care reuşeşte prin intermediul ilustraţiilor, culorilor şi fotografiilor să transmită mesajul pe care firma şi-l doreşte să ajungă la clienţi. Acest job poate fi privit precum unul secundar sau poate fi un loc de muncă cu normă întreagă, care le permite introvertiţilor să se exprime într-o manieră artistică.

Expert în nutriţie (Nutriţionist)

Dieticienii şi nutriţioniştii lucrează, de obicei, cu un grup mic de colegi. Astăzi, în mediul online sunt mulţi absolvenţi de medicină sau de cursuri de nutriţie care aleg să lucreze de acasă pentru clienţii lor într-o mare parte din timp. Nutriţioniştii pot lucra remote, pe cont propriu, iar acest job poate fi o oportunitate minunată pentru o persoană introvertită.

Traducător (Translator)

Să lucrezi ca traducător poate fi minunat pentru o persoană introvertită, deoarece acest job este extrem de flexibil în ceea ce priveşte interacţiunea umană. Nu este nevoie să comunici foarte mult cu clientul, trebuie doar să furnizezi transcrierile exacte şi corecte la timp. Tototdată, acest job este şi foarte bine plătit, mai ales dacă cunoşti mai mult de 2 limbi străine.

Social Media Manager

Cu toate că, din denumirea profesiei, ar putea fi vorba despre un job care presupune multă interacţiune socială. Social Media Manager este, de fapt, o profesie ideală pentru introvertiţi. Descrierea postului constă în planificarea şi implementarea campaniilor de marketing pe reţelele sociale, activităţi care nu presupun prea multă interacţiune directă cu clientul faţă în faţă. Este important să ştii cum să scrii inteligent conţinut care să atragă publicul ţintă, iar introvertiţii tind să se exprime mai bine prin scris, decât să comunice faţă în faţă.

Cercetător (Researcher)

Michael Tomaszewski, expert în carieră spune că „Rolul de cercetător poate fi o slujbă excelentă pentru un introvertit, deoarece el presupune multă comunicare scrisă şi o mulţime de lucrări solo”. Spre deosebire de cercetătorii extrovertiţi, cărora le este greu să se concentreze asupra sarcinilor repetitive şi să urmeze proceduri stabilite, introvertiţii pot face partea de lucrări scrise şi de rapoarte. Cercetătorii sunt căutaţi în orice industrie şi job-ul poate fi bine plătit, în funcţie de experienţă.

Detectiv particular (Private Investigator)

Profesia lui James Bond poate fi o treabă excelentă pentru introvertiţi. De cele mai multe ori, investigatorii lucrează singuri, supraveghează şi îndeplinsc multe sarcini în mod independent. Când trebuie să interacţioneze cu ceilalţi este vorba doar de o treabă bine pusă la punct pentru a obţine informaţii. Rezultatele sunt prezentate în formă scrisă şi sunt evitate interacţiunile umane în mare parte din timp. Investigaţia poate fi o activitate liniştită, de cele mai multe ori, fiind un job ideal pentru cineva care se simte mai confortabil să lucreze „din culise”.

Geolog

Un alt job minunat pentru introvertiţi poate fi cel de geolog: „În timp ce alţii petrec ceva timp la birou interacţionând cu colegii de muncă, geologii îşi petrec mult timp lucrând independent, indiferent dacă colectează date pe teren sau le analizează în laborator”, spune Jon Hill, geolog ştiinţific.

Antreprenor

Mulţi tineri îşi doresc să fie antreprenori tocmai datorită faptului că este un job prin care poţi să fii pe cont propriu. Îţi poţi organiza afacerea aşa cum doreşti, pe propriile reguli şi poţi interacţiona cu persoanele pe care le consideri potrivite afacerii tale. Acest job este unul excelent atât pentru cei introvertiţi, cât şi pentru cei extrovertiţi, diferenţa o face industria în care activezi.

Foto: Shutterstock Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg