Nu-ți amintești o mare parte din copilăria ta? Terapeutul îți explică de ce!

Se întâmplă des ca apropiații să îți vorbească despre întâmplări din copilăria ta, iar tu să nu îți amintești de ele? Nu problemele de memorie sunt de vină, așa cum ai putea crede, ci alți factori care nu ar trebui să te îngrijoreze. Iată ce ne explică un terapeut! 

image

În timp ce unele persoane reușesc să își amintească foarte bine faptele din copilărie, altele, în schimb, au rămas doar cu mici frânturi de amintiri din primii ani de viață. Dacă te încadrezi în a doua categorie, nu ai motiv de îngrijorare! Acest proces este absolut normal. 

Citește și acest articol: Ghicești vedeta din fotografie? Așa arăta în copilărie! 

Ce spun cercetările? 

Creierul uman are capacitatea de a face spațiu pentru amintiri noi printr-un proces de reorganizare și consolidare a informațiilor, scrie „Healthline‟. De regulă, se întâmplă în timpul somnului, când creierul reia și procesează evenimentele recente, consolidează noile amintiri și elimină informațiile irelevante. Mai mult, cercetările au arătat că este mai puțin probabil să îți amintești lucruri care ți s-au întâmplat cu un impact emoțional redus sau dacă ai experimentat traume în copilărie. 

Varianta terapeutului! 

Terapeutul Jeff Guenther, din SUA, cunoscut în mediul online ca „Therapy Jeff‟ oferă o altă teorie, făcând referire la un studiu al Universității din California. El spune că dacă nu îți amintești momente din copilăria ta, acest lucru are de-a face cu stilul tău de atașament față de evenimentele din viața ta, fie ele negative sau pozitive.

Mai exact, ceea ce nu îți amintești poate fi la fel de important precum evenimentele pe care le-ai reținut, însă creierul tău „a învățat‟ să se detașeze de momentele cu impact emoțional:

Vezi și acest articol: Studiu. Pierderile de memorie, efect advers întâlnit la 1 din 4 persoane trecute prin COVID-19

„Majoritatea clienților pe care îi tratez au puține amintiri din copilărie. Ei nu își amintesc întâmplările care i-au marcat emoțional. Acesta este un semn că au învățat devreme în viață să se debaraseze de sentimente. Între timp, persoanele care se atașează repede de orice, își amintesc aproape tot‟, a spus specialistul pe contul său de TikTok. Tu ce părere ai despre varianta specialistului, crezi că s-ar putea aplica și în cazul tău? 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg