Obiceiuri care pot să dezvolte în timp stări de anxietate. Verificarea telefonului, unul dintre ele

Unele obiceiuri, aparent inofensive, pot să dezvolte în timp stări de anxietate. Descoperă care sunt acestea și evită, pe cât posibil, să le faci! 

image

Oricine poate să experimenteze gânduri neliniștitoare, dar când emoțiile negative devin intense și persistente, acestea poate fi semne ale anxietății. Nu te lăsa cuprins de anxietate! 

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a preveni aceste stări este să eviți să porți discuții în contradictoriu pe rețelele de socializare, spun experții. Oricât de tentant ar fi să îți exprimi părerea pe Internet, se pare că disputele virtuale pot să crească nivelul de anxietate. De altfel, un studiu realizat în anul 2022 și publicat în „Cyberpsychology, Behavior and Social Media‟, a arătat că o pauză de la acest comportament, timp de doar o săptămână, poate să reducă stările de anxietate și să crească buna-dispoziție. 

Citește și: Inteligența artificială crește cazurile de anxietate. Psihoterapeuții au soluții! 

Și verificarea telefonului imediat după trezirea din somn este un obicei nociv, spune, Dr. Amy Mezulis, expert în sănătatea mintală, pentru „Best Life‟:

„Această acțiune ne agresează creierul cu informații de la prima oră, ceea ce ne face să se simțim anxioși, deoarece lăsăm mintea să primească informații înainte să ne trezim pe deplin. Postările din social media, știrile, e-mailurile, toate acestea ne pot dăuna‟. Totuși, ce trebuie să faci dimineața? Terapeutul Daniel Rinaldi recomandă meditația, ascultarea melodiilor preferate și redactarea unei liste cu sarcini pe care îți dorești să le faci pe parcursul zilei. 

Inclusiv știrile cu impact negativ pot să ducă la anxietate. Un studiu publicat în „Health Communication‟ a constatat că persoanele care consumă în mod obsesiv știri negative au mai multe șanse să sufere de stres și anxietate. Bryan McLaughlin, unul dintre autorii studiului, explică: „Pandemia, tulburările politice și războaiele fac ca lumea să pară un mediu întunecat și periculos‟.

Profesorul subliniază că este necesar să avem o relație sănătoasă cu informațiile pe care le primim, adică că limităm expunerea la știrile negative, în special dimineața sau seara. 

Citește și: Cele 5 strategii cu care poți să pui anxietatea pe fugă. Gestionează temerile fără pastile 

Un alt lucru care poate să provoace în timp anxietate este tendința spre perfecționism sau suprasolicitarea. Dr. Amy Mezulis explică:

„Recitești acel mail, verifici dacă ai împachetat perfect acei pantofi… Teama de a nu lăsa ceva nefinalizat poate provoca stări neplăcute în timp. O modalitate de a educa acest comportament este să nu mai pui presiune pe ceea ce faci, să îți faci un program de lucru și să îți acorzi mai mult timp - adică în loc de 10 minute, cât estimezi că va dura sarcina, să îți acorzi 20 de minute, iar în felul acesta nu vei mai pune presiune pe tine. S-ar putea să îți placă!‟, îndeamnă specialistul. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg
6lIYr2i   Imgur jpg
5 semne ca stii pe cineva dintr o viata anterioara  Sursa foto shutterstock 2224636905 jpg
R2TSAT1   Imgur jpg
independenta financiara jpg
Podcasturile, pe primul loc jpg
credinte limitative   Imgur png
shutterstock 306995825 jpg
Test culoarea parului dezvaluie profesia potrivita  Sursa foto shutterstock 2165133035 jpg
Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg