Poți să descifrezi gândurile unei persoane. Iată cum!

Ți-ai dorit vreodată să îți dai seama ce gândește cu adevărat persoana din fața ta și să descifrezi ceea ce simte? Aceste lucruri sunt posibile! Trebuie doar să fii atent la gesturile pe care le face. 

image

Înțelegerea limbajului corpului te ajută să-ți îmbunătățești interacțiunile cu persoanele din viața ta - de la partenerul de viață și până la superiorii de la locul de muncă. Asta pentru că anumite gesturi pot să îți arate ceea ce gândesc și ce simt ei! 

Citește și: Gesturi care lasă celorlalți o impresie proastă 

Își curăță scamele de pe haine 

Poate ai observat că în timpul discuțiilor, anumite persoane obișnuiesc să își curețe scamele de pe haine. Când cineva face acest gest înseamnă că te respectă și te consideră parte din cercul său. De asemenea, poate înseamna și că persoana din fața ta este înzestrată cu un tip de afecțiune parentală. 

Mâini/picioare încrucișate 

Membrele încrucișate poate semnala că persoana nu mai este atentă la conversație și nu te mai ascultă. În general, acest gest este o modalitate prin care exprimă distanța fizică, însă există și excepții - în unele situații, oamenii își încrucișează mâinile pentru că le este frig. 

Îți arată palmele 

Dacă cineva își ține palmele în sus pe masă sau dacă le ține îndreptate spre tine, înseamnă că încearcă să îți arate că are încredere în tine și că nu îți ascunde nimic. Privește acest gest ca pe un semn pozitiv! 

Se agită 

Apasă pe instrumentul de scris? Își mișcă degetele? Aceste gesturi arată că persoana este agitată sau se simte stresată și nu se poate concentra asupra lucrurilor pe care le spui. Poate își dorește să fie întrebată dacă o supără ceva! 

Respiră mai repede 

Corpurile preiau deseori sentimentele noastre, iar dacă unei persoane i-a crescut ritmul cardiac și respiră mai repede, acesta poate fi un semn de anxietate, frică sau supărare. 

Citește și: Gesturi pe care oamenii nu le suportă. Sărutul pe obraz, unul dintre ele 

Ce indică tonul vocii 

Dacă o persoană vorbește pe un ton înalt înseamnă că se simte nervoasă, slăbită, vulnerabilă sau slăbită. Însă dacă tonul vocii îi scade brusc poate că vrea să anunțe că urmează să spună ceva important.

Își acoperă gura

Adesea este o gest inconștient, dar dacă observi că persoana pe care o analizezi își acoperă gura des, înseamnă că își face griji pentru aspectul său fizic. Nu are încredere în ea și se simte jenată. 

Sursă foto: Shutterstock