Alimente care cresc riscul de anxietate și cele care îi reduc simptomele

Dacă te-ai simțit vreodată nervos după ce ai consumat alimente procesate, află că nu ești singurul! De fapt, acestea pot să crească stările de anxietate, în timp ce alte alimente îți oferă alinare. 

image

Când te simți stresat și anxios, poate să ești tentat să te duci într-un fast-food și să consumi alimente gustoase, așa cum sunt cartofii prăjiți. Din păcate, acesta poate fi un obicei nociv, deoarece toate alimente de tip fast-food (cartofi prăjiți, chipsuri, burgeri, shaorma, pizza etc.) pot să crească nivelul de nervozitate și anxietate. Acestea promovază inflamația și sunt bogate în grăsimi nesănătoase. În plus, nu conțin fibre și micronutrienți, substanțe care te-ar putea ajuta să îți ameliorezi stările neplăcute. 

Citește și: Obiceiuri care pot să dezvolte în timp stări de anxietate. Verificarea telefonului, unul dintre ele 

De asemenea, când ai o stare proastă este indicat să eviți să consumi cafea! Da, cofeina îți poate alimenta anxietatea, deoarece este un stimulent care provoacă simptome precum: îngrijorare excesivă, bătăi rapide ale inimii, transpirație și neliniște. În schimb, poți opta pentru ceaiuri din plante care au o cantitate mai mică de cofeină decât cafeaua. 

  • Și alcoolul poate să agraveze simptomele de anxietate, deoarece modifică nivelurile de serotonină din creier și contribuie la apariția stărilor proaste și atacurilor de panică. 

Ce este indicat să consumi 

Există anumite alimente care pot să scadă nivelul de anxietate. Printre acestea se numără peștele gras, precum somonul și sardinele. Acest tip de pește are un conținut bogat de vitamina D și acizi grași omega-3, substanțe care induc starea de bine, combat inflamația și îmbunătățesc sănătatea creierului. 

  • Anxietatea necontrolată poate duce la o creștere a cortizolului, care este hormonul stresului. Cum cortizolul epuizează rezervele de omega-3, consumul de somon, ton, avocado și nuci ne ajută să combatem stările de anxietate.

Citește și: 3 semne că ai anxietate relațională și cum să previi agravarea

Include pe lista alimentelor benefice și afinele, deoarece sunt pline de nutrienți, precum vitamina C și flavonoide. Aceste substanțe reduc neuroinflamația, care este asociată cu nivelurile ridicate de anxietate. Descoperă aici o rețetă delicioasă de tartă cu afine și brânză din numai șase ingrediente! 

  • Pot să scadă nivelul de anxietate și: iaurtul, chefirul, kombucha, quinoa, fasolea, ceaiul verde și semințele de dovleac. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg