Ce înseamnă când visezi că eşti strigat pe nume?

Chiar dacă te trezești fără să-ți amintești visele din noaptea precedentă nu înseamnă că nu visezi. Visele au fost studiate atât prin prisma științifică, cât și prin prisma spirituală, pentru a încerca să deducem ce înseamnă ele cu adevărat. Îţi spunem ce înseamnă când eşti strigat pe nume într-un vis.

image

Aşa cum contextul schimbă ceea ce înseamnă când visezi pe cineva, contextul poate schimba și ceea ce înseamnă atunci când îţi auzi numele în vis. Potrivit Thelist, motivul pentru care oamenii își aud numele în vise poate fi legat de grijile date de o situație tulburătoare sau de o decizie pe care trebuie s-o iei.

Auzirea numelui în vis, legătură de percepţia sinelui

S-ar putea să-ţi auzi numele în timp ce visezi dacă încerci să te schimbi prea mult pentru cineva. Pe de altă parte, ar putea fi o formă de încurajare sau de acord din partea minții tale pentru a te stimula să rămâi fidel valorilor tale.

E posibil ca Dumnezeu să te cheme în vis

O altă posibilă tălmăcire a visului în care te auzi strigat de cineva este că ai un mesaj de la o persoană dragă care a plecat dintre noi. Strigarea se petrece atunci când subconștientul încearcă să te facă să înțelegi sau să realizezi ceva.

Unii cred că există motive religioase sau spirituale pentru a-şi auzi numele într-un vis. O lucrare de cercetare despre legăturile dintre visul lucid și vise, religie și știință a arătat că „în iudaism și creștinism, visul servește ca mijloc de comunicare între oameni și Dumnezeu”. Astfel, auzirea numelui propriu într-un vis ar putea fi modalitatea prin care divinitatea ajunge la tine pentru a-ți spune ceva sau pentru a-ţi indica să faci un anumit lucru. Ţi-ai mai putea auzi numele în vis, pentru că cineva sau ceva are nevoie de toată atenția ta.

Vezi şi: Spune-mi ce visezi ca să-ţi spun cum e relaţia ta de cuplu şi ce ai de făcut pentru a scăpa de coşmaruri

Trecerea de la veghe la somn poate influenţa visele

În caz că recunoşti vocea care îți strigă numele în vis, te poate ajuta să îţi dai seama de sensul visului. Ocazional, s-ar putea să-ți auzi numele chiar înainte de a adormi și să visezi că eşti strigat. Acest lucru se datorează hipnagogiei, acea stare de tranziție a conștiinței dintre veghe și somn, după cum indică Healthline. Această stare conștientă poate provoca acea senzație în care te trezești brusc.

Te-ar mai putea interesa: Ce înseamnă când visezi că eşti în cădere? Explicaţia inedită oferită de somnolog

La sfârșitul zilei, unele vise îţi pot afecta calitatea somnului. Ai mai multă grijă la obiceiurile sănătoase de somn (evitarea ecranelor, a băuturilor cu cafeină, renunţarea la exerciţiile fizice) și rutina de dinainte de culcare, pentru a combate visele rele.

FOTO: Shutterstock