Cum se manifestă o persoană toxică, dependentă de drame

Mulţi dintre noi cunosc pe cineva care simte nevoia să dramatizeze. Un terapeut și psiholog american explică principalele moduri în care se manifestă o astfel de persoană toxică, dependentă de drame.

image

Persoanele care tind să dramatizeze este posibil să sufere de ceea ce se numeşte tulburare de personalitate histrionică. Unii ajung să inventeze poveşti care ajung să enerveze pe cei din jur, alţii au un sentiment de urgență ori li se pare că este ceva în neregulă. De aceea, treptat, îşi creează o viață plină de angajamente, proiecte cu termene limită stricte pe care care este posibil să nu le ducă la bun sfârşit. Potrivit Cnbc.com, ei îşi doresc ca până şi cele mai banale aspecte ale vieţii lor să fie pline de intensitate, iar cele mai simple sarcini de rutină par grele, împovărătoare sau plictisitoare. Vezi ce alte semne toxice are cineva dependent de drame!

Vor să fie în centrul atenției  

Oamenii cu tendință spre dramatism sau victimizare rămân rareori în plan secundar sau pe margine. Chiar și atunci când sunt capabili să-și suprime dorința de a fi în centrul atenției, nu o fac pentru mult timp. A fi în mijlocul acţiunii îi face să se simtă importanți.

Te-ar mai putea interesa: Relaţia toxică dintre Jennifer Aniston şi mama ei. „Mama era superbă, cum n-am fost eu niciodată!”

Foloseşte un limbaj exagerat

Tot pentru a fi în centrul atenţiei, o persoană care dramatizează ar putea folosi cuvinte mari sau ar putea exagera atunci când povesteşte ce i s-a întâmplat:  „Mi-a fost extrem de rău!‟, „Am văzut negru în faţa ochilor când mi-a spus că nu mă primesc în asociaţie‟. Doar pentru a se asigura că îi acorzi toată atenția, îşi vor exprima emoţiile prin gesturi dramatice și expresii faciale diverse. Se concentrează pe elementele negative sau exaltante ale vieții altor oameni şi vorbesc adesea despre acestea.

Citeşte şi: Relaţie toxică. 9 semne ca să recunoşti o legătură periculoasă

Exagerează lipsa de control

Incapacitatea lor de a controla lumea exterioară îi face să se simtă neputincioşi, copleșiţi sau să se victimizeze. Acest lucru este ceva pe care toți îl experimentăm, dar este acut pentru cei care au tendinţa de a dramatiza. De pildă, dacă ai greșit ieșirea dintr-un sens giratoriu este o greşeală minoră, dar pentru o persoană dependentă de drame, este o catastrofă.

FOTO: ShutterstockRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg