Cum se manifestă o persoană toxică, dependentă de drame

Mulţi dintre noi cunosc pe cineva care simte nevoia să dramatizeze. Un terapeut și psiholog american explică principalele moduri în care se manifestă o astfel de persoană toxică, dependentă de drame.

image

Persoanele care tind să dramatizeze este posibil să sufere de ceea ce se numeşte tulburare de personalitate histrionică. Unii ajung să inventeze poveşti care ajung să enerveze pe cei din jur, alţii au un sentiment de urgență ori li se pare că este ceva în neregulă. De aceea, treptat, îşi creează o viață plină de angajamente, proiecte cu termene limită stricte pe care care este posibil să nu le ducă la bun sfârşit. Potrivit Cnbc.com, ei îşi doresc ca până şi cele mai banale aspecte ale vieţii lor să fie pline de intensitate, iar cele mai simple sarcini de rutină par grele, împovărătoare sau plictisitoare. Vezi ce alte semne toxice are cineva dependent de drame!

Vor să fie în centrul atenției  

Oamenii cu tendință spre dramatism sau victimizare rămân rareori în plan secundar sau pe margine. Chiar și atunci când sunt capabili să-și suprime dorința de a fi în centrul atenției, nu o fac pentru mult timp. A fi în mijlocul acţiunii îi face să se simtă importanți.

Te-ar mai putea interesa: Relaţia toxică dintre Jennifer Aniston şi mama ei. „Mama era superbă, cum n-am fost eu niciodată!”

Foloseşte un limbaj exagerat

Tot pentru a fi în centrul atenţiei, o persoană care dramatizează ar putea folosi cuvinte mari sau ar putea exagera atunci când povesteşte ce i s-a întâmplat:  „Mi-a fost extrem de rău!‟, „Am văzut negru în faţa ochilor când mi-a spus că nu mă primesc în asociaţie‟. Doar pentru a se asigura că îi acorzi toată atenția, îşi vor exprima emoţiile prin gesturi dramatice și expresii faciale diverse. Se concentrează pe elementele negative sau exaltante ale vieții altor oameni şi vorbesc adesea despre acestea.

Citeşte şi: Relaţie toxică. 9 semne ca să recunoşti o legătură periculoasă

Exagerează lipsa de control

Incapacitatea lor de a controla lumea exterioară îi face să se simtă neputincioşi, copleșiţi sau să se victimizeze. Acest lucru este ceva pe care toți îl experimentăm, dar este acut pentru cei care au tendinţa de a dramatiza. De pildă, dacă ai greșit ieșirea dintr-un sens giratoriu este o greşeală minoră, dar pentru o persoană dependentă de drame, este o catastrofă.

FOTO: Shutterstock



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg