TEST Desenează un om cu o umbrelă și descoperă semnificația despre fricile şi dorinţele tale

Visele, temerile, principalele trăsături de caracter pot fi evaluate prin testele proiective de personalitate care analizează modul în care o persoană răspunde la anumite situații prin desen.

image

Următorul test îţi va dezvălui atitudinea față de toleranță, presiune și frustrare, mecanismele de apărare și nivelul de anxietate. Începe prin a desena pe o coală de hârtie curată un om şi o umbrelă, în ploaie. Scopul este de a obține informații despre personalitatea ta prin imaginea omului aflat într-o conjunctură neplăcută.

Pentru a analiza desenul, observă orientarea şi dimensiunea desenului, cum arată şi cum este poziţionată persoana, dacă este în mişcare sau nu, apoi umbrela.

Cât de mare este desenul tău?

Îndepărtează-te puţin de desenul făcut şi vezi dacă este mai degrabă mic, ceea ce arată că eşti un om modest, cu o stimă de sine scăzută, nesigur, sau mare, ceea ar indica faptul că eşti predispus la vanitate şi că simţi nevoia să fii recunoscut.

Aminteşte-ţi şi care au fost etapele desenării omului în ploaie. Dacă ai începu cu

picioarele, ai tendința de a alege o modalitate greșită de a-ți rezolva problemele.    Dacă ai început cu umbrela, poate fi un semn de defensivă excesivă.

Vezi şi: Ce este IQ-ul şi cum se măsoară. Cât de importantă e inteligenţa pentru a obţine succesul?

Cum este orientat desenul tău?

Priveşte-ţi desenul şi stabileşte dacă este poziţionat central, orientat spre stânga sau dreapta. Dacă persoana ta ocupă o poziție centrală, înseamnă că ești destul de competitiv. Dacă persoana se găseşte în partea dreaptă, acest aspect indică dorința ta de a te dezvolta mai mult pe latura profesională și încrederea în ceea ce se va întâmpla în viitorul tău. Dacă ai desenat omul în partea stângă a paginii, această alegere arată atitudinea ta pesimistă și că există ceva în trecutul tău te împiedică să fii fericit în viitor.

Persoana desenată se mişcă sau nu?

Orientează-ţi atenţia asupra omului desenat de tine. Dacă este văzut din faţă înseamnă că ai capacitatea de a te confrunta cu situațile dificile. Se vede din profil? Cauţi să eviţi situaţiile neplăcute. În cazul în care ai desenat un om poziţionat cu spatele, acesta este semn că simţi nevoia să treci neobservat.

Vezi şi: Ce spune despre firea ta lungimea degetului mic de la mână

Dacă persoana stă nemișcată este un indiciu că că vrei să te protejezi de lume în general și că ai unele probleme de adaptare. Se află în mişcare? Înseamnă că știi ce vrei în viaţă şi cum să obţii.

Cum arată umbrela desenată de tine?

Este o umbrelă mare care acoperă omul aproape în întregime? Iată ce trădează că ești defensiv, genul de persoană introvertită, care are nevoie de protecție și preferă să se retragă într-o situaţie conflictuală. Dacă ai desenat şi mânerul înseamnă că eşti obişnuit să faci un plac de acţiune, că nu eşti spontan şi că ai nevoie de sprijin în atingerea scopurilor.

FOTO: ShutterstockRecente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg