TEST Desenează un om cu o umbrelă și descoperă semnificația despre fricile şi dorinţele tale

Visele, temerile, principalele trăsături de caracter pot fi evaluate prin testele proiective de personalitate care analizează modul în care o persoană răspunde la anumite situații prin desen.

image

Următorul test îţi va dezvălui atitudinea față de toleranță, presiune și frustrare, mecanismele de apărare și nivelul de anxietate. Începe prin a desena pe o coală de hârtie curată un om şi o umbrelă, în ploaie. Scopul este de a obține informații despre personalitatea ta prin imaginea omului aflat într-o conjunctură neplăcută.

Pentru a analiza desenul, observă orientarea şi dimensiunea desenului, cum arată şi cum este poziţionată persoana, dacă este în mişcare sau nu, apoi umbrela.

Cât de mare este desenul tău?

Îndepărtează-te puţin de desenul făcut şi vezi dacă este mai degrabă mic, ceea ce arată că eşti un om modest, cu o stimă de sine scăzută, nesigur, sau mare, ceea ar indica faptul că eşti predispus la vanitate şi că simţi nevoia să fii recunoscut.

Aminteşte-ţi şi care au fost etapele desenării omului în ploaie. Dacă ai începu cu

picioarele, ai tendința de a alege o modalitate greșită de a-ți rezolva problemele.    Dacă ai început cu umbrela, poate fi un semn de defensivă excesivă.

Vezi şi: Ce este IQ-ul şi cum se măsoară. Cât de importantă e inteligenţa pentru a obţine succesul?

Cum este orientat desenul tău?

Priveşte-ţi desenul şi stabileşte dacă este poziţionat central, orientat spre stânga sau dreapta. Dacă persoana ta ocupă o poziție centrală, înseamnă că ești destul de competitiv. Dacă persoana se găseşte în partea dreaptă, acest aspect indică dorința ta de a te dezvolta mai mult pe latura profesională și încrederea în ceea ce se va întâmpla în viitorul tău. Dacă ai desenat omul în partea stângă a paginii, această alegere arată atitudinea ta pesimistă și că există ceva în trecutul tău te împiedică să fii fericit în viitor.

Persoana desenată se mişcă sau nu?

Orientează-ţi atenţia asupra omului desenat de tine. Dacă este văzut din faţă înseamnă că ai capacitatea de a te confrunta cu situațile dificile. Se vede din profil? Cauţi să eviţi situaţiile neplăcute. În cazul în care ai desenat un om poziţionat cu spatele, acesta este semn că simţi nevoia să treci neobservat.

Vezi şi: Ce spune despre firea ta lungimea degetului mic de la mână

Dacă persoana stă nemișcată este un indiciu că că vrei să te protejezi de lume în general și că ai unele probleme de adaptare. Se află în mişcare? Înseamnă că știi ce vrei în viaţă şi cum să obţii.

Cum arată umbrela desenată de tine?

Este o umbrelă mare care acoperă omul aproape în întregime? Iată ce trădează că ești defensiv, genul de persoană introvertită, care are nevoie de protecție și preferă să se retragă într-o situaţie conflictuală. Dacă ai desenat şi mânerul înseamnă că eşti obişnuit să faci un plac de acţiune, că nu eşti spontan şi că ai nevoie de sprijin în atingerea scopurilor.

FOTO: Shutterstock



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg