Îţi descifrăm scrisul de mână! Vezi ce indică despre tine şi cei dragi detaliile cuvintelor scrise!

Analizarea scrisului de mână, numită grafologie, arată o conexiune între scrisul de mână și trăsăturile de personalitate. De la distanţarea între cuvinte, îngroşarea unor litere la înclinarea cuvintelor, fiecare detaliu spune ceva despre felul nostru de a fi.

image

Dintr-o privire, poţi observa anume particularităţi ale scrisului unei persoane, dar nu trebuie să uiţi că nu trebuie să judeci pe cineva numai pe baza grafologiei. Ştiai că linia de bază a scrisului de mână, adică modul în care textul se aliniază cu linia de scriere, poate fi folosită pentru a deduce stabilitatea și adaptabilitatea unui individ? Conform The Times of India, o linie de bază consistentă indică o personalitate echilibrată, în timp ce una inconsecventă poate sugera schimbări de dispoziție și imprevizibilitate. În cele ce urmează îţi arătăm ce semnifică şi alte detalii ale scrisului de mână!

Mărimea literelor

Nevoia de atenție a celui care scrie este trădată de mărimea literelor. Scrisul de mână mare ar putea dezvălui o persoană extrovertită care îşi exprimă astfel dorința de a fi remarcat. Pe de altă parte, scrisul de mână de dimensiuni mici arată că presoana este introvertită, dar şi atentă la amănunte.

Şi o semnătură care ocupă mai mult spaţiu decât în mod obişnuit poate indica o nevoie de recunoaștere și încredere în forţele proprii, în timp ce o semnătură mică și simplă sugerează o persoană modestă, rezervată.

Înclinarea scrisului

Scrisul de mână poate fi înclinat mai mult sau uşor spre stânga sau spre dreapta. Înclinarea denotă expresia emoțională. Astfel, scrierea înclinată spre dreapta sugerează o personalitate pasional, care nu se teme să-şi exprime sentimentele. Dacă scrisul este înclinat spre stânga, acest fapt indică introspecție, independenţă și greutate sau prudenţă în a face cunoscute propriile păreri şi stări interioare.

Vezi şi: Scrisul de mână, ca o carte de vizită. Cum să-ţi redefineşti stilul şi să scrii mai frumos şi mai citeţ

Spaţiile dintre cuvinte

Distanțarea cuvintelor sau literelor vorbeşte despre tendințele interpersonale ale celui care scrie. Un spaţiu mai mare, vizibil, semnifică nevoia de spațiu personal și de independență. În opoziţie, apropierea cuvintelor şi tendinţa de a reduce spaţiul dintre acestea trădează dorința de apropiere și de conexiuni sociale puternice.

Te-ar mai putea interesa: Cum te ajută scrisul în dezvoltarea personală

Forma literelor

Dacă doreşti să afli detalii despre procesele cognitive ale persoanei care scrie trebuie să priveşti forma literelor. Cele rotunjite ar putea însemna că este creativă, visătoare, romantică, intuitivă, empatică, în timp ce literele ascuţire reflectă pragmatism, o gândire analitică, logică, atenţie la detalii şi simţ practic.

FOTO: Unsplash



Recente

Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg