VIDEO Top cinci piese muzicale care au schimbat destine

Melodiile tale preferate sau care te-au însoţit în cele mai frumoase zile te pot ajuta în momentele foarte grele. O dovedesc poveştile de viaţă ale unor bolnavi care au ieşit din comă după ce au ascultat anumite piese muzicale. Vezi ce efecte au asupra ta piesele care au trezit bolnavii din comă!

muzica casti shutterstock

Muzica preferată îţi dă energie când simţi că nimic nu mai funcţionează, dar ți-ar putea salva şi viața. Medicii recomandă adesea persoanelor care vizitează pacienții în comă să le dea să asculte melodiile care au o semnificație specială pentru ei. Acestea sunt considerate stimuli atât de puternici încât pot chiar să-i trezească din comă. Anumite piese muzicale au făcut minuni.

„Rolling in the Deep‟

O fetiţă de numai şapte ani, Charlotte Neve a avut o hemoragie cerebrală rară care a dus-o în stare de comă. Mama ei se pregătea pentru ce e mai rău atunci când medicii au spus că s-ar putea să nu-şi revină.

În acea perioadă, a fost decernat premiul Grammy 2012 pentru „Cântecul anului” piesei „Rolling in the Deep‟ interpretată de Adele. Se difuza la radio în timp ce mama își vizita fiica în spital. Le plăcea amândurora, de aceea mama a început să-i cânte melodia sau să i-o dea s-o asculte. Spre surprinderea ei, Charlotte a zâmbit. A fost prima reacție pe care a avut-o, iar peste două zile fetiţa a început să vorbească. La puţin timp după aceea, s-a ridicat din pat.

„You’re Beautiful‟

După ce micuţa Claudia Dealwis, în vârstă de cinci ani, a căzut de la balconul unei prietene, părinţii ei au fost devastați.  A stat în comă peste zece zile fără semne de îmbunătățire.

Când i s-a dat să asculte meloria „You’re Beautiful‟ a lui James Blunt, una dintre preferatele ei, a început să se miște puțin. Când a deschis ochii și şi-a recunoscut părinţii, aceştia au fost uşuraţi şi au ştiut că se va reface.

Vezi şi: Modul în care muzica ne influenţează sănătatea. Ce efecte are asupra mâncatului şi somnului

„Angels‟

Austriaca Kerstin Fritzl are o poveste de viaţă incredibilă. În anul 2008, s-a descoperit că fusese închisă într-un subsol împreună cu mama ei. Bunicul ei, Josef Fritzl, îşi închisese fiica acolo timp de 24 de ani și a avut șapte copii cu ea, printre care și pe Kerstin.

Când ea s-a îmbolnăvit, în aprilie 2008, mama ei și-a convins tatăl că trebuie să meargă la un spital. Fata şi-a revenit din coma indusă medical cu ajutorul unui cântec al lui Robbie Williams, „Angels‟ pe care se crede că o ascultase în perioada în care fusese ținută captivă. Bunicul ei care îi era şi tată a fost condamnat la închisoare pe viață.

„Just the Way You Are‟

A supravieţuit miraculos unui accident de maşină în urma căruia şi-au găsit sfârşitul mama însărcinată şi cele două surori. Era în anul 2013 când Zumyah Thorpe a ajuns la spital, în comă.

Asistentele îşi făcuseră un obicei din a-i cânta în fiecare seară melodiile lui Bruno Mars. Când s-a trezit în sfârșit, primele cuvinte pe care le-a putut rosti au fost „Just the Way You Are”.

Vezi şi: Melodiile pe care să NU le asculţi atunci când eşti la volan! Jay-Z şi Alicia Keys, printre artiştii incluşi în top

„Gangnam Style‟

Ying Nan, o fetiţă de zece ani din China, a petrecut 258 de zile în comă din cauza unei hemoragii cerebrale. În acea perioadă, mama ei și-a amintit de un cântec amuzant, „Gangnam Style, pe care fiica ei îl fredona şi a început să i-l cânte în timpul vizitelor ei.

Hitul lui Psy era faimos în întreaga lume. La un moment dat, și-a auzit fata râzând. A procedat la fel la următoarea vizită și a avut aceeași reacție. În cele din urmă, Ying a învățat să vorbească și să meargă din nou.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg