Cum te ajută Sfinţii Constantin şi Elena

1 46161 original jpg jpeg

Ei au fost cei care au înlăturat prigonirile asupra creştinilor. Împăratul Constantin a învăţat, chiar din evenimentele vieţii sale, că necazurile se întâmplă spre binele nostru.

"Prin acest semn vei birui"

În secolul IV,Constantin conducea Galia şi Insulele Britanice. Romaniii-au scris în taină despre asupririle la care îi supunea împăratulMaxenţiu şi l-au rugat să intervină. Atunci,Constantin a adunat oasteşi a pornit către capitala Imperiului.

Se temea de confruntare pentru că armata lui era mult mai mică decâtcea a lui Maxenţiu. S-a rugat fierbinte la Dumnezeu să-i dea izbândă.Într-o zi,la amiază i s-a arătat o cruce luminoasă pe cer desenată dinstele mai strălucitoare decât soarele,iar deasupra ei scria:„Prinacest semn vei birui”.

Constantin a poruncit ca toţi soldaţii să poarte semnul Sfintei Crucipe arme,pe steaguri,pe coifuri şi pe paveze. După o luptăîncrâncenată,l-a biruit pe tiran,care a fost nevoit să fugă. Astfel,Constantin a luat în stăpânire tot Imperiul Roman.

Primul Împărat care a legiferat botezul

Cu toate că îi aprecia pe creştini,Constantin nu se botezase încă.Pentru mântuirea lui,Dumnezeu a îngăduit să se îmbolnăvească de lepră.Mulţi doctori sau vrăjitori au încercat să-l vindece,însă fără succes.

Atunci i-au apărut în vis Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel,carei-au spus să-l cheme pe episcopul Silvestru şi să asculte de învăţăturalui. Aşa a şi făcut. Episcopul l-a îndemnat să-L mărturisească peHristos ca pe Unul Dumnezeu,apoi să postească şi să se roage culacrimi. Împăratul i-a mai promis episcopului că va nimici toatetemplele păgâne şi va da din averea lui milostenie săracilor.

Într-a şaptea zi,Sfântul Silvestru l-a botezat pe Constantin. Pe cândîl scufunda în apă,pe cer a strălucit o lumină mare,mai puternicădecât soarele,şi de pe trupul lui au căzut nişte solzi,curăţându-sede lepră. Apoi,a dat lege să se boteze toţi cei ce doresc,fiind primadată când creştinii îşi puteau mărturisi liber credinţa. A mai datporuncă să se înalţe în curtea palatului său o biserică,în numeleMântuitorului Iisus Hristos.

Mama sa,Elena,a plecat la Ierusalim pentru a găsi lemnul SfinteiCruci. S-a rugat mult şi,după multe osteneli,a găsit trei cruci.Atunci tocmai trecea un convoi de înmormântare. Au luat mortul şi l-auatins de ele. Atunci când l-au atins de cea a Mântuitorului,acesta aînviat.

Părintele Cleopa,despre acest praznic

Părintele Cleopa spunea despre Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena că„sunt apostolii creştinismului din secolul IV. Prin ei Bisericaîntemeiată de Hristos a dobândit libertate”. Ei au ajutat şi larăspândirea creştinismului în Europa,Africa şi Asia.

La porunca lui Constantin au fost trimişi misionari,unii dintre eiajungând şi pe teritoriul de azi al ţării noastre,creştinându-i pe ceicare nu se botezaseră încă. Se crede că oraşul Constanţa ar fi fostînnoit de împărat. În acest loc se va înfiinţa apoi prima episcopie dinţara noastră.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg