Paşii necesari pentru a-ţi schimba viaţa în bine

1 76084 original jpg jpeg

Deşi poate te gândeşti că schimbarea trebuie să fie un proces îndelung şi complex, câteodată, lucrurile pot fi mai simple de atât. Dacă simţi că acum este momentul potrivit pentru a-ţi transforma viaţa, ia în considerare aceste aspecte şi pune-le în practică.

Conştientizare

Unul dintre cei mai importanţi paşi pe care îl poţi face este să observi destul de lucid starea în care te găseşti, fie că îţi face plăcere sau nu. De cele mai multe ori, ascunderea în spatele unui scenariu care te ajută să te simţi bine pentru o perioadă scurtă de timp, poate fi cea mai comodă variantă. Dar dacă vrei cu adevărat să aduci un plus de valoare vieţii tale, renunţă la toate minciunile pe care ai fost nevoită să ţi le spui de-a lungul anilor şi la toate măştile care te-au ajutat să maschezi durerea. Acceptă că orice experienţă care vine înspre tine nu este bună sau rea, ci aşa cum alegi să o vezi. Dacă vei învăţa din tot ceea ce ţi se întâmplă şi vei fi atentă la lecţiile din spatele întâmplărilor prin care trebuie să treci, atunci vei putea fi cu adevărat fericită.

Curăţenie

Pentru a face loc noului în viaţa ta, trebuie să scapi intâi de bagajul pe care l-ai cărat cu tine atâţia ani. Amintirile, traumele din copilărie, nedreptăţile cu care te-ai confruntat de-a lungul vieţii, absolut toate trebuie să rămână acolo unde le este locul, şi anume în trecut. Desigur, curăţenia se referă şi la eliminarea relaţiilor toxice din viaţa ta. Chiar dacă sunt oameni la care ţii enorm, dacă ei nu te ajută să creşti, ci dimpotrivă, te ţin pe loc sau te determină să involuezi, e mai sănătos să spui stop şi să îţi vezi de drumul tău.

Lecţii

Viaţa este cel mai bun învăţător, care te poate ajuta să treci examenele cu note mari. În momentul în care vei alege să copiezi sau să chiuleşti de la anumite teste, ori să repeţi aceleaşi greşeli în speranţa unor noi rezultate, vei fi nevoită să treci prin aceleaşi experienţe până înveţi. Greşelile pot fi oportunităţi minunate de a schimba lucrurile, dacă culegi lecţia şi nu te încarci cu suferinţă.

Restart

Odată cu renunţarea la bagajele emoţionale, este momentul prielnic pentru noi începuturi. Ascultă-ţi vocea interioară şi ţine cont de locul în care te ghidează să mergi. Nu-ţi fie teamă, ai încredere şi păstrează o atitudine deschisă către schimbările care vin înspre tine. Nu le opune rezistenţă, nu-ţi crea aşteptări, lasă lucrurile să se întâmple natural.