Studiu Femeile au reacții mai bune la volan decât bărbații

Credeai că femeile nu sunt atât de pricepute la condusul mașinii precum sunt bărbații? Ei bine, un nou studiu demonstrează exact contrariul. Iată ce s-a aflat! 

image

Cercetătorii de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, au făcut publice rezultatele unui studiu care se referă la diferențele dintre bărbați și femei, cu privire la modul în care șofează. Ei au aflat că femeile sunt mai bune la condus decât bărbații sau cel puțin în anumite privințe. Ce le diferențiază?

Citește și: TREI modalități prin care o femeie își poate îmbunătăți stilul de condus și experiențele din trafic 

Diferențele dintre femei și bărbați la condusul mașinii  

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că femeile reacționează mai rapid la volan, față de bărbați, dețin mai mult control asupra volanului și sunt mai bune în preluarea controlului, atunci când este necesar. 

În timpul simulării auto din cadrul studiului, atât femeile, cât și bărbații au avut la dispoziție 20 de secunde pentru a fi cercetați. De reținut că studiul a fost realizat pe mașinile fără șofer. Rezultatele au constatat că femeile au reacționat mai rapid la provocări și au fost mai stăpâne pe ele, în comparație cu bărbații. 

Vezi și: Care sunt tipologiile de oameni cel mai ușor de distras la volan 

Femeile, mai rapide la volan 

În medie, femeilor le-a luat 2,45 de secunde pentru a prelua controlul mașinii, comparativ cu bărbații, cărora le-a luat 2,63 de secunde. 

Pentru a se îndepărta din calea unei mașini, femeilor le-a luat, în medie, 13,52 de secunde pentru a observa și schimba benzile, în timp ce bărbaților 12,76 de secunde. 

Autorii studiului spun că această cercetare i-ar putea ajuta pe cei care folosesc mașini  autonome.

Studiul a fost publicat în revista „Scientific Reports‟.

Sursă foto: Shutterstock