Studiu: Postura incorectă ne face mai puțin atractivi în ochii sexului opus

Fiecare își dorește să fie încrezător în propriul corp, mai ales că fizicul este un factor important în ochii celor din jur. Poți cuceri lumea cu o tunsoare nouă, cu o manichiură de calitate, dar și cu postura corectă. Un studiu spune că modul în care stăm influențează mult nivelul nostru de atractivitate.  

image

FOTO: Shutterstock 

O postură bună înseamnă a avea o coloană neutră, unde grupurile de mușchi, articulațiile și ligmentele sunt aliniate corect, scrie Healthline. În acest fel, corpul va fi flexibil, echilibrat și lipsit de stres suplimentar. Postura corectă este esențială pentru starea bună de sănătate, dar știai că ne poate ajuta să atragem noi parteneri?

Studiul de la „The Proceedings of the National Academy of Sciences‟ a constatat că postura dreaptă și corectă ne face să fim mai atrăgători în ochii sexului opus. „Aceste persoane au mai multe șanse să primească un răspuns pozitiv din partea partenerului‟, a declarat Tanya V., autoarea studiului, pentru „Medical XPress‟. 

La polul opus: brațele încrucișate și poziția ghemuit 

Persoanele care obișnuiesc să stea ghemuit sau cu coloana curbată reușesc mai greu să primească laude, remarcă specialiștii. Un alt lucru de evitat în societate este încrucișarea brațelor. Potrivit Karen Donaldson, antrenor de limbaj corporal, încrucișarea brațelor poate semnifica lipsă de interes față de cel din fața ta: „Semnalează inclusiv dezinteres, tensiune, răceală, lipsă de dorință, lipsă de ascultare și anxietate socială‟, a spus ea. 

  • Pont: Poți sta cu brațele încrucișate atunci când aștepți pe cineva sau când nu îți dorești să comunici cu persoane străine.

Anxietatea, deloc atractivă 

Cercetătorii au remarcat că, în momentul în care ne simțim anxioși, avem tendința să ne atingem în mod repetat fața și gâtul. Dacă ne dorim să fim mai atrăgători, aceste gesturi nu își au locul, deoarece sunt semnale clare că suntem nervoși, anxioși sau speriați. 

Vrei să faci o impresie bună? Evită să ții ochii în pământ și să bagi mâinile în buzunar! „În cea mai mare parte, ne ascundem mâinile atunci când nu ne simțim confortabili. De asemenea, poate semnala că ascundem ceva și nu suntem sinceri cu cei din fața noastră‟, a declarat Karen Donaldson. 

Așa îți îmbunătățești postura! 

Există câteva modalități simple pentru îmbunătățirea posturei. În primul rând, dacă stai pe loc, spatele stă drept, iar picioarele trebuie să fie puțin depărtate de lățimea umerilor. Dacă te afli la masă, este recomandat să ai umerii drepți, bărbia paralelă cu podeaua și brațele sprijinite de masă. Nu uita să zâmbești! Fericirea nu se demodează niciodată.