Suferi atacuri de panică repetate? Află care-i diagnosticul și tratamentul!

Atacurile de panică sunt o experiență absolut înfricoșătoare! Simți că ești în pericol de moarte și n-ai niciun control asupra situație. Iar cauza apariției unui asemenea episod poate fi irelevantă, pur și simplu ți se întâmplă fără ca tu să poți face prea multe în această privință. Greșit! E ceva ce poți face pentru a scăpa de senzația de teamă extremă sau măcar pentru a ameliora situația disperată în care te aflii!

Frica jpg

Tot mai mulți oameni descoperă că există un diagnostic și chiar un tratament pentru asemenea momente groaznice prin care trec fără voia lor. Dacă ai atacuri de panică în mod repetat, cel mai probabil suferi de tulburare de panică. Și nu ești singurul om care are tulburare de panică. În zilele noastre, acest diagnostic este tot mai des întâlnit, din păcate.

Medicii au descoperit că tulburarea de panică apare, cel mai adesea, când ești adult tânăr și de sex feminin, ne informează Institutul Național de Sănătate Mentală din SUA. De ce apare la femeile tinere o asemenea problemă psihică?

Momente de teroare

Se pare că hormonii noștri joacă un rol esențial în felul în care organismul uman reacționează la frică. Așadar cei care aveți un dezechilibru hormonal, trebuie să știți că sunteți mai expuși la această tulburare. La fel de bine, genetica poate fi blamată pentru apariția tulburării de panică.

Totuși când poate fi cineva diagnosticat cu tulburare de panică?

Trebuie să aibă următoarele simptome – atacuri de panică, amețeli, gânduri care nu-i dau pace și îl agită, teama de-a muri, dificultăți în a respira. După cum ne dăm seama, e greu de trăit cu asemenea simptome. Să trăiești cu frica în sân poate face ca niște activități banale, de zi cu zi, să fie extrem de dificil, dacă nu imposibil, de bifat.

Soluții pentru ameliorarea situației disperate

Medicii susțin că nu trebuie să te obișnuiești să trăiești cu așa ceva. Există tratament pentru astfel de stări. Ce ai de făcut? Există pe piață multe tratamente pentru anxietate, care au un rezultat bun în ceea ce privește domolirea momentelor de teroare suferite de cineva diagnosticat cu tulburare de panică. Terapia este altă soluție pentru a gestiona asemenea situații limită prin care treci. Așadar, apelează la un specialist și nu te resemna că trebuie să trăiești în teamă extremă tot restul vieții!

Foto - Shutterstock