Suferi de paralizie în timpul somnului? Iată ce soluții ai ca să o previi!

Paralizia în somn devine o problemă când se manifestă frecvent și afectează calitata somnului. Dacă și tu te confrunți cu această tulburare, iată ce poți să faci ca să o previi!  

image

Cunoscută și sub denumirea de paralizie a somnului, paralizia în somn este o tulburare în care persoana nu poate să își miște mușchii în timp ce se trezește din somn, scrie „NHS‟. Mai exact, persoana poate să își deschidă ochii și devine conștientă, dar nu poate să se miște sau să vorbească. Acest lucru se întâmplă când corpul este în repaus, dar creierul este activ. 

Citește și: Paralizia în somn. Explicații și lămuriri

Uneori, paralizia în somn este însoțită de o senzați de sufocare, de apăsare sau de halucinații, adică persoana poate să vadă sau să audă lucruri care nu există în realitate. De pildă, poți să ai impresia că mai este cineva cu tine în cameră, deși ești singur.

Sună destul de înfricoșător, însă oricine se poate confrunta cu cel puțin un astfel de episod, în special, persoanele care suferă de insomnii, tulburări de stres post-traumatic, anxietate și/sau atacuri de panică. Din fericire, episoadele de paralizie în somn pot dura câteva secunde până la câteva minute și pot fi prevenite. 

Ce soluții ai? 

Dacă paralizia în somn pune stăpânire pe viața ta - de exemplu, dacă episoadele de paralizie se repetă des, dacă îți este teamă să mergi la culcare sau dacă te simți obosit pe parcursul zilei, deoarece nu dormi suficient în timpul nopții, există unele lucruri pe care le poți face.

De exemplu, evită să dormi pe spate, renunță să consumi alimente grele la cină și energizantele, evită oboseala accentuată și utilizarea în exces a anumitor medicamente, așa cum sunt somniferele și medicamentele care conțin valeriană! 

Citește și: Coșmarul coșmarurilor: de ce nu poți să țipa sau alerga în somn 

De asemenea, fă-ți un program de trezire și culcare! Mergi la culcare la aceeași oră și trezește-te la aceeași oră în fiecare dimineață!

Dacă episoadele de paralizie în somn nu dispar, discută cu medicul tău! Acestea pot să apară și în caz de hipoglicemie, hipoxie, narcolepsie, afecțiuni psihice, dar și pe fond genetic.  

Sursă foto: Shutterstock  Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg