Ce s─â faci c├ónd schimb─ârile de vreme ├«╚Ťi descarc─â bateriile

E┼čti influen┼úat─â de oscila┼úiile de temperatur─â, de condi┼úiile atmosferice? Devii trist─â sau irascibil─â c├ónd este ├«nnorat sau te confrun┼úi cu dureri de cap, de oase? Vezi cum po┼úi atenua efectele meteosensibilt─â┼úii!

image

Meteosensibilitatea reprezint─â declan┼čarea sau amplificarea simptomelor unor disfunc┼úii sau boli care existau deja ├«n stare latent─â, ca urmare a factorilor atmosferici. Glandele endocrine ┼či sistemul nervos vegetativ sunt cele mai expuse ┼či cele care sunt afectate cel mai mult de schimb─ârile de vreme. Sensibilitatea la aceste modific─âri este sporit─â de c├ómpurile electromagnetice care ├«nso┼úesc schimb─ârile meteorologice, pe fondul unei st─âri proaste de s─ân─âtate.

Cite╚Öte ╚Öi Interesant de ┼čtiut despre vreme. Cum po┼úi afla cum va fi afar─â, f─âr─â s─â te ui┼úi la televizor sau ├«n aplica┼úia de pe telefon

Persoanele care Se adapteaz─â mai u┼čor la trecerile de la un sezon la altul au o alimenta┼úie s─ân─âtoas─â, fac mi┼čcare regulat, petrec mai mult timp ├«n aer liber, respect─â orele de odihn─â, sunt echilibrate din punct de vedere emo┼úional. Dac─â, din diverse motive, nu po┼úi respecta acest stil de via┼ú─â, te po┼úi confrunta cu manifest─ârile nepl─âcute ale meteosensibilit─â┼úii.

Oboseala ┼či durerile de cap, printre simptomele comune

Persoanele care sunt sensibile la schimb─ârile de vreme au diverse simptome atunci c├ónd se apropie sezonul cald sau c├ónd apar varian┼úii de temperatur─â. Nu se poate vorbi de o boal─â ├«n sensul propriu-zis atunci c├ónd e┼čti sensibil─â la modific─ârile de vreme. ├Än general, leg─âtura dintre condi╚Ťiile meteorologice ╚Öi reac╚Ťiile corpului uman trebuie cercetat─â detaliat.

Studiile Serviciului Meteorologic German arat─â c─â printre cele mai frecvente simptome ale sensibilit─â╚Ťii la vreme se num─âr─â oboseala, durerile de cap ┼či articulare, tulbur─ârile de somn, trecerile bru┼čte de la o stare de spirit la alta, irascibilitate, letargie, dificult─â┼úi de concentrare ┼či aten┼úie.

Vezi ╚Öi Putem schimba vremea dup─â cum vrem? Ce ├«nseamn─â ÔÇ×├«ns─âm├ón╚Ťarea norilorÔÇŁ

Bolile cronice pot fi una dintre cauze

Schimb─ârile de vreme pun o presiune mare asupra organismului sl─âbit dup─â sezonul rece. Corpul trebuie s─â se adapteze la condi╚Ťiile climatice predominante, iar sistemul nervos vegetativ are rolul de a face acest proces posibil. Acesta reac╚Ťioneaz─â la schimb─ârile bru┼čte de temperatur─â.

Pe de alt─â parte, persoanele care sufer─â de boli cronice precum astmul sau reumatismul sunt, de obicei, deosebit de sensibile la modific─ârile de vreme ╚Öi trebuie s─â fac─â fa╚Ť─â unor manifest─âri mai intense. De asemenea, stresul ╚Öi tulbur─ârile de somn pot face persoanele afectate s─â se confrunte cu probleme mai mari c├ónd se schimb─â vremea.

Cei care au afecţiuni cardiovasculare sau tulburări circulatorii suferă mai mult din cauza oscilaţiilor de temperatură. Acest fapt se datorează dilatării vaselor de sânge sub impulsul căldurii, în timp ce căile respiratorii se contractă atunci când sunt expuse la temperaturi mai scăzute.

Ai nevoie de un stil de viaţă mai ordonat

Dac─â suferi de meteosensibilitate, ar trebui s─â-┼úi ├«nt─âre┼čti corpul pentru a se adapta mai bine la schimb─ârile de vreme. O plimbare pe zi poate ajuta la contracararea efectelor. Mersul pe biciclet─â ┼či exerci┼úiile fizice f─âcute de 2-3 ori pe s─âpt─âm├ón─â pot fi de mare ajutor.

Somnul suficient, timp de 7-8 ore pe noapte, este, de asemenea, deosebit de important. Chiar ┼či un pui de somn peste zi ├«┼úi face bine. A┼ča te po┼úi relaxa ┼či reduci stresul care te face mai sensibil─â la schimb─ârile vremii.

Te poate interesa și articolul despre Trombe pe cer

├Än plus, cu o diet─â divers─â ┼či echilibrat─â po╚Ťi atenua simptomele. Evita╚Ťi alcoolul, nicotina sau cafeaua dac─â este posibil.

Info

Aproximativ o treime din populaţia Europei este meteorosensibilă.

@shutterstockRecente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock