Ce să faci când schimbările de vreme îți descarcă bateriile

Eşti influenţată de oscilaţiile de temperatură, de condiţiile atmosferice? Devii tristă sau irascibilă când este înnorat sau te confrunţi cu dureri de cap, de oase? Vezi cum poţi atenua efectele meteosensibiltăţii!

image

Meteosensibilitatea reprezintă declanşarea sau amplificarea simptomelor unor disfuncţii sau boli care existau deja în stare latentă, ca urmare a factorilor atmosferici. Glandele endocrine şi sistemul nervos vegetativ sunt cele mai expuse şi cele care sunt afectate cel mai mult de schimbările de vreme. Sensibilitatea la aceste modificări este sporită de câmpurile electromagnetice care însoţesc schimbările meteorologice, pe fondul unei stări proaste de sănătate.

Citește și Interesant de ştiut despre vreme. Cum poţi afla cum va fi afară, fără să te uiţi la televizor sau în aplicaţia de pe telefon

Persoanele care Se adaptează mai uşor la trecerile de la un sezon la altul au o alimentaţie sănătoasă, fac mişcare regulat, petrec mai mult timp în aer liber, respectă orele de odihnă, sunt echilibrate din punct de vedere emoţional. Dacă, din diverse motive, nu poţi respecta acest stil de viaţă, te poţi confrunta cu manifestările neplăcute ale meteosensibilităţii.

Oboseala şi durerile de cap, printre simptomele comune

Persoanele care sunt sensibile la schimbările de vreme au diverse simptome atunci când se apropie sezonul cald sau când apar varianţii de temperatură. Nu se poate vorbi de o boală în sensul propriu-zis atunci când eşti sensibilă la modificările de vreme. În general, legătura dintre condițiile meteorologice și reacțiile corpului uman trebuie cercetată detaliat.

Studiile Serviciului Meteorologic German arată că printre cele mai frecvente simptome ale sensibilității la vreme se numără oboseala, durerile de cap şi articulare, tulburările de somn, trecerile bruşte de la o stare de spirit la alta, irascibilitate, letargie, dificultăţi de concentrare şi atenţie.

Vezi și Putem schimba vremea după cum vrem? Ce înseamnă „însămânțarea norilor”

Bolile cronice pot fi una dintre cauze

Schimbările de vreme pun o presiune mare asupra organismului slăbit după sezonul rece. Corpul trebuie să se adapteze la condițiile climatice predominante, iar sistemul nervos vegetativ are rolul de a face acest proces posibil. Acesta reacționează la schimbările bruşte de temperatură.

Pe de altă parte, persoanele care suferă de boli cronice precum astmul sau reumatismul sunt, de obicei, deosebit de sensibile la modificările de vreme și trebuie să facă față unor manifestări mai intense. De asemenea, stresul și tulburările de somn pot face persoanele afectate să se confrunte cu probleme mai mari când se schimbă vremea.

Cei care au afecţiuni cardiovasculare sau tulburări circulatorii suferă mai mult din cauza oscilaţiilor de temperatură. Acest fapt se datorează dilatării vaselor de sânge sub impulsul căldurii, în timp ce căile respiratorii se contractă atunci când sunt expuse la temperaturi mai scăzute.

Ai nevoie de un stil de viaţă mai ordonat

Dacă suferi de meteosensibilitate, ar trebui să-ţi întăreşti corpul pentru a se adapta mai bine la schimbările de vreme. O plimbare pe zi poate ajuta la contracararea efectelor. Mersul pe bicicletă şi exerciţiile fizice făcute de 2-3 ori pe săptămână pot fi de mare ajutor.

Somnul suficient, timp de 7-8 ore pe noapte, este, de asemenea, deosebit de important. Chiar şi un pui de somn peste zi îţi face bine. Aşa te poţi relaxa şi reduci stresul care te face mai sensibilă la schimbările vremii.

Te poate interesa și articolul despre Trombe pe cer

În plus, cu o dietă diversă şi echilibrată poți atenua simptomele. Evitați alcoolul, nicotina sau cafeaua dacă este posibil.

Info

Aproximativ o treime din populaţia Europei este meteorosensibilă.

@shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg