Sfaturi pentru bunăstare mintală: ce poți face pentru a te simți mai bine în pielea ta

Felul în care ne simțim la interior și ne îngrijim de exterior are un impact masiv asupra bunăstării noastre.

image

Așadar, este important să facem eforturi pentru a deveni mai încrezătoare, mai pozitive și mai fericite. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să te simți cât mai bine în pielea ta, zi de zi.

Socializează

Socializarea are un impact pozitiv asupra sănătății noastre mintale. A vorbi cu cei dragi ne ajută să dezvoltăm sentimentul de apartenență și valoare de sine. Acest lucru ne oferă un context relaxant pentru a ne împărtăși gândurile și pentru a oferi și primi sprijin emoțional. Discută cu un prieten de încredere despre ceea ce te preocupă. Chiar și simplul fapt de a suna un prieten pentru o discuție rapidă poate fi un stimulent instantaneu al bunei dispoziții.

Ai grijă de pielea ta

Poți să ai grijă de aspectul tău și să arăți bine chiar dacă nu obișnuiești să mergi la tratamente cosmetice sau sesiuni de make-up. Pielea poate fi deosebit de sensibilă la factorii externi și la produsele ce blochează porii. În plus, alimentația deficitară, lipsa de exerciții fizice și nivelurile intense de stres și anxietate cu care te confrunți se pot reflecta pe chipul tău mai rapid decât îți poți imagina.

Poți reduce efectele nocive menținându-te sănătoasă. Nimic nu te împiedică să implementezi o rutină de îngrijire în fiecare seară și să-ți răsfeți tenul și corpul. Dacă respecți un regim de îngrijire te vei bucura de o piele cu aspect sănătos. Dă curs unei sesiuni de shopping și orientează-te spre seturi cadou ce conțin produse de bază pentru îngrijire și hidratare, ideale pentru o rutină de seară.

Petrece timp afară

Beneficiile naturii pentru sănătatea noastră mintală sunt bine documentate. Petrecerea timpului în aer liber poate reduce sentimentele de stres și furie, sporindu-ne în același timp încrederea și stima de sine. O scurtă plimbare în parc poate face minuni pentru dispoziția ta. Ieși din casă și bucură-te de natură în fiecare zi, indiferent de condițiile meteo.

Înconjoară-te de oameni care îți transmit energie pozitivă

Chiar dacă oamenii din viața ta au cele mai bune intenții, nu știu întotdeauna cum să le urmeze în moduri care să reflecte acest lucru. Dacă se aplică și în cazul tău, acordă-ți puțin timp pentru a reflecta asupra persoanelor apropiate. O rețea de sprijin sănătoasă este una dintre cele mai benefice resurse pe care le poți avea pentru a combate singurătatea, anxietatea și a-ți crește încrederea în tine.

Practică recunoștința

Exprimarea recunoștinței duce la niveluri mai mari de satisfacție și fericire. Este una dintre cele mai ușoare modalități de a îmbunătăți încrederea în sine și bunăstarea generală.

Dacă nu ești sigură cum să practici în mod activ recunoștința, încearcă să-ți formezi un ritual zilnic. Ia-ți un moment pentru a te gândi la trei lucruri pentru care ești recunoscătoare - acoperișul de deasupra capului, un răsărit de soare romantic, un prieten bun sau orice altceva. Străduiește-te să fii sinceră atunci când mulțumești cuiva pentru un act de bunătate și nu uita să-ți mulțumești și ție la finalul fiecărei zile.

Fii îngăduitoare cu tine

Tuturor ne-ar prinde bine să fim puțin mai blânzi cu noi înșine. Nu te învinovăți dacă nu găsești mereu motivație pentru a face exerciții fizice sau pentru a găti o masă sănătoasă 7 zile din 7. Nu este benefic să simți că trebuie să fii mereu la înălțime. Nimeni nu se poate aștepta să aibă performanțe optime în fiecare zi și cu toții avem lupte interne care ne împovărează uneori.

A fi îngăduitoare cu tine arată diferit în funcție de situație. Ar putea fi la fel de simplu precum a ieși o plimbare relaxantă, lăsând un teanc de vase nespălate pentru când ești mai puțin obosită. În esență, înseamnă să-ți amintești că ești om. Uneori trebuie să te odihnești în loc să muncești, să cauți ajutor profesional atunci când ai probleme sau să faci ceva care îți aduce plăcere.

Mănâncă sănătos

Dieta are o influență indirectă, dar puternică, asupra încrederii în sine. Creierul și corpul tău au nevoie de o gamă diversă de nutrienți pentru a efectua procesele complexe care te mențin sănătoasă și plină de energie. Cu elementele de bază necesare, pe care le obții din alimente sănătoase, organismul tău își va putea regla starea de spirit, energia și concentrarea.

Așadar, grija față de corp și suflet este vitală pentru bunăstarea noastră mintală și generală și te poate ajuta să-ți orientezi viața într-o direcție pozitivă.

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg