Sfaturi pentru bunăstare mintală: ce poți face pentru a te simți mai bine în pielea ta

Felul în care ne simțim la interior și ne îngrijim de exterior are un impact masiv asupra bunăstării noastre.

image

Așadar, este important să facem eforturi pentru a deveni mai încrezătoare, mai pozitive și mai fericite. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să te simți cât mai bine în pielea ta, zi de zi.

Socializează

Socializarea are un impact pozitiv asupra sănătății noastre mintale. A vorbi cu cei dragi ne ajută să dezvoltăm sentimentul de apartenență și valoare de sine. Acest lucru ne oferă un context relaxant pentru a ne împărtăși gândurile și pentru a oferi și primi sprijin emoțional. Discută cu un prieten de încredere despre ceea ce te preocupă. Chiar și simplul fapt de a suna un prieten pentru o discuție rapidă poate fi un stimulent instantaneu al bunei dispoziții.

Ai grijă de pielea ta

Poți să ai grijă de aspectul tău și să arăți bine chiar dacă nu obișnuiești să mergi la tratamente cosmetice sau sesiuni de make-up. Pielea poate fi deosebit de sensibilă la factorii externi și la produsele ce blochează porii. În plus, alimentația deficitară, lipsa de exerciții fizice și nivelurile intense de stres și anxietate cu care te confrunți se pot reflecta pe chipul tău mai rapid decât îți poți imagina.

Poți reduce efectele nocive menținându-te sănătoasă. Nimic nu te împiedică să implementezi o rutină de îngrijire în fiecare seară și să-ți răsfeți tenul și corpul. Dacă respecți un regim de îngrijire te vei bucura de o piele cu aspect sănătos. Dă curs unei sesiuni de shopping și orientează-te spre seturi cadou ce conțin produse de bază pentru îngrijire și hidratare, ideale pentru o rutină de seară.

Petrece timp afară

Beneficiile naturii pentru sănătatea noastră mintală sunt bine documentate. Petrecerea timpului în aer liber poate reduce sentimentele de stres și furie, sporindu-ne în același timp încrederea și stima de sine. O scurtă plimbare în parc poate face minuni pentru dispoziția ta. Ieși din casă și bucură-te de natură în fiecare zi, indiferent de condițiile meteo.

Înconjoară-te de oameni care îți transmit energie pozitivă

Chiar dacă oamenii din viața ta au cele mai bune intenții, nu știu întotdeauna cum să le urmeze în moduri care să reflecte acest lucru. Dacă se aplică și în cazul tău, acordă-ți puțin timp pentru a reflecta asupra persoanelor apropiate. O rețea de sprijin sănătoasă este una dintre cele mai benefice resurse pe care le poți avea pentru a combate singurătatea, anxietatea și a-ți crește încrederea în tine.

Practică recunoștința

Exprimarea recunoștinței duce la niveluri mai mari de satisfacție și fericire. Este una dintre cele mai ușoare modalități de a îmbunătăți încrederea în sine și bunăstarea generală.

Dacă nu ești sigură cum să practici în mod activ recunoștința, încearcă să-ți formezi un ritual zilnic. Ia-ți un moment pentru a te gândi la trei lucruri pentru care ești recunoscătoare - acoperișul de deasupra capului, un răsărit de soare romantic, un prieten bun sau orice altceva. Străduiește-te să fii sinceră atunci când mulțumești cuiva pentru un act de bunătate și nu uita să-ți mulțumești și ție la finalul fiecărei zile.

Fii îngăduitoare cu tine

Tuturor ne-ar prinde bine să fim puțin mai blânzi cu noi înșine. Nu te învinovăți dacă nu găsești mereu motivație pentru a face exerciții fizice sau pentru a găti o masă sănătoasă 7 zile din 7. Nu este benefic să simți că trebuie să fii mereu la înălțime. Nimeni nu se poate aștepta să aibă performanțe optime în fiecare zi și cu toții avem lupte interne care ne împovărează uneori.

A fi îngăduitoare cu tine arată diferit în funcție de situație. Ar putea fi la fel de simplu precum a ieși o plimbare relaxantă, lăsând un teanc de vase nespălate pentru când ești mai puțin obosită. În esență, înseamnă să-ți amintești că ești om. Uneori trebuie să te odihnești în loc să muncești, să cauți ajutor profesional atunci când ai probleme sau să faci ceva care îți aduce plăcere.

Mănâncă sănătos

Dieta are o influență indirectă, dar puternică, asupra încrederii în sine. Creierul și corpul tău au nevoie de o gamă diversă de nutrienți pentru a efectua procesele complexe care te mențin sănătoasă și plină de energie. Cu elementele de bază necesare, pe care le obții din alimente sănătoase, organismul tău își va putea regla starea de spirit, energia și concentrarea.

Așadar, grija față de corp și suflet este vitală pentru bunăstarea noastră mintală și generală și te poate ajuta să-ți orientezi viața într-o direcție pozitivă.

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg