Cum arată o vacanţă sigură la bunici? Îmbrăţişarea de la spate, o măsură eficientă pentru a-i proteja pe cei dragi

2 shutterstock 670139794 jpg jpeg

Primul lucru pe care experţii îl recomandă este să nu ne relaxăm în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, mai ales că pericolul de a ne infesta cu SARS-CoV-2 încă nu a trecut. Află ce trebuie să faci dacă ai plănuit o vacanţă de familie la bunici vara aceasta.

Pentru mulţi dintre persoanele în vârstă, ultimele luni au fost destul de dificile: „Ceea ce a le-a lipsit cel mai mult a fost contactul fizic cu copiii şi nepoţii lor. Perspectiva de a petrece vara cu ei, în special cu cei mici, poate fi cel mai bun antidot pentru a atenua impactul emoţional puternic pe care pandemia l-a lăsat asupra acestui sector de populaţie”, explică María Isabel Galvá, membră a consiliului de administraţie al Societăţii Spaniole de Geriatrie şi Gerontologie, pentru El Pais. 

„Cred că cel mai important este să ţinem cont de vârsta bunicilor şi, mai ales, dacă au boli cronice. Cu cât o persoană este mai în vârstă şi cu cât este mai fragilă starea lor de sănătate, cu atât trebuie luate mai multe precauţii”, precizează David Andina, medic pediatru la Spitalul Niño Jesús din Madrid.

Cum arată o vacanţă sigură la bunici?

Pentru început, nu trebuie să călătoriţi dacă copiii prezintă stări de febră, tuse sau diaree. În acest caz, copiii necesită o consultaţie la medic cât de repede posibil. Un alt sfat este ca familia să stea departe de situaţiile de risc cu câteva zile înainte de întâlnirea cu bunicii, cum ar fi evitarea locurilor aglomerate sau a întâlnirilor de grup. 

Dacă nu este o vacanţă cu întreaga familie, ci mai degrabă nepoţii petrec timp cu bunicii în timp ce părinţii lucrează, fiecare familie va trebui să evalueze avantajele şi dezavantajele situaţiei. 

„Poate că ar fi prudent să împiedicăm copiii să meargă singuri şi să ne asigurăm că aceştia sunt însoţiţi de cel puţin un adult, astfel încât, dacă minorul începe să prezinte simptome de infecţie, cum ar fi febră, tuse sau diaree, el să nu fie îngrijit direct de bunici”, explică medicul pediatru. 

De altfel, ar fi de folos ca, cel puţin în primele zile, măştile să se folosească chiar şi în interiorul locuinţei. 

Contactul cu bunicii ar trebui să fie de scurtă durată şi toată lumea va trebui să se spele pe mâini înainte şi după ce fac un lucru. „Sunt recomandate întâlnirile şi activităţile comune în aer liber (grădini, terase) şi ar trebui să se reducă ocazia ca familia şi bunicii să petreacă mult timp în locuinţă  sau în aceeaşi cameră. Alte măsuri, în afară de spălatul frecvent pe mâini, este să se păstreze distanţa corespunzătoare, să nu fie adusă încălţăminte din exterior în interior, să se dezinfecteze suprafeţele din locuinţă şi obiectele, precum cheile sau ochelarii, plus interiorul maşinii ş.a. 

Obiective de propus pentru întreaga familie 

Este esenţial să le explicăm copiilor motivul pentru care facem aceste lucruri şi importanţa respectării lor. Obiectivul este să-i implicăm şi să le acordăm un rol principal în sarcina importantă de a-i „împiedica pe bunici să se îmbolnăvească”. De exemplu, se pot pune diferite liste şi afişe colorate, cu mesaj specific, lipite în locuri comune, cum ar fi bucătărie sau baie etc. Părinţii ar trebui să stabilească clar anumite obiective, ca de exemplu: 

„În fiecare dimineaţă vom petrece o jumătate de oră cu bunicii înainte de a merge la plajă, dar în restul zilei nu ne vom apropia prea mult”. 

Cea mai bună metodă de a îmbrăţişa  

Contactul fizic direct rămâne una dintre situaţiile cu cel mai mare risc de infestare. Prin urmare, trebuie să fim precauţi, iar asta înseamnă că, deocamdată, sărutările şi îmbrăţişările lungi între bunici şi nepoţi ar trebui lăsate pentru mai târziu. 

O „îmbrăţişare sigură”, după pandemia de coronavirus, ar fi cea scurtă, purtând mască, fără a atinge corpul celeilalte persoane şi spălarea mâinilor imediat după aceea. Cele mai bune îmbrăţişări, potrivit specialiştilor, sunt cele luate pe la spate, iar privirea să fie ţintită în lateral pentru a nu se expune respiraţiei celuilalt. 

FOTO Shutterstock.com 



Recente

shutterstock 2296782755 jpg
Tradarea in cuplu este scuzabila sau nu  Sursa foto shutterstock 2412908799 jpg
bărbat  foto   Shutterstock jpg
5 calitati cuceresc barbatii fara exceptie  Sursa foto shutterstock 1297522150 jpg
shutterstock 791294935 jpg
Prea multe esecuri in dragoste  Scapa de aceste obiceiuri  Sursa foto shutterstock 297583913 jpg
Relatia de cuplu ale acestor nativi se imbunatateste pana pe 27 octombrie  Sursa foto shutterstock 2480625331 jpg
Complimente la care barbatii nu rezista  Sursa foto shutterstock 1841027632 jpg
barbat fericit cadou aniversare 2177432677 jpg
shutterstock 204778261 jpg
shutterstock 1561419991 jpg
shutterstock 2436027337 jpg
Ce este limerenta  Sursa foto shutterstock 2513006111 jpg
shutterstock 1704424849 jpg
5 ponturi pentru o casnicie de durata de stiut la 40 de ani  Sursa foto Pixabay couple 8498864 1280 jpg
shutterstock 2448082283 jpg
Ramaneti amici sau uitati unul de altul dupa separare  Sursa foto shutterstock 2289689669 jpg
Cum recunosti partenerul cactus evitant  Sursa foto shutterstock 2140103645 jpg
shutterstock 2424655849 jpg
shutterstock 2261967525 jpg