Metoda de somn scandinavă. Experții spun că ajută cuplurile să doarmă mai bine

Această modalitate de somn te ajută să dormi mai bine alături de partener. Poate fi răspunsul pe care îl cauți dacă te chinui să dormi lângă partenerul tău în ultima vreme şi nu vrei să accepţi ideea să dormiţi separat.

image

Dacă ai vizitat Danemarca, Norvegia, Suedia, Islanda sau Germania, este posibil să fii familiarizat deja cu metoda de somn scandinavă, deoarece aceste țări tind să-și aranjeze paturile folosind această metodă. Acest mod de a face patul, cunoscut și ca metoda de somn de la Copenhaga, poate să nu fie chiar atât de revoluționar, dar pentru cei care se confruntă cu tulburări de somn poate fi de ajutor. Îţi oferă propriul spațiu, după cum indică şi experta în somnologie Kat Lederle, citată de Womanandhome, este și cronobiolog care deține şi un master în bioștiințe. Munca ei a jucat un rol esențial în explicarea influenței ritmului circadian și a modului în care îl putem gestiona pentru a obține performanțe optime.

Metoda de somn scandinavă este simplă

Este uşor să pui în aplicare metoda scandinavă. Ai nevoie de două pilote de o dimensiune asemănătoare. Diferenţa dintre acestea poate fi de grosime, în funcţie de preferinţă.

„În loc să împartă o pilotă mai mare, fiecare partener are propria pilotă de mărime mai mică, ceea ce înseamnă că se elimină lupta pentru pătură și fiecare persoană poate dormi cu pilota pe care o dorește și de care are nevoie”, explică Kat Lederle, care adaugă: „Puteți pune şi două saltele separate pe același pat”.

Susținătorii acestui mod de a aranja patul sugerează că le-a salvat căsnicia. Cuplurile laudă efectele benefice ale acestei metode simple.

Poate ajuta la păstrarea intimității într-o relație

Studiile de la Universitatea din Pittsburgh dezvăluie că a dormi în același pat cu altcineva și a împărți o pilotă poate scădea drastic calitatea somnului cu 30% în unele cazuri.

Metoda scandinavă de a face patul poate ajuta la prevenirea acestui lucru, menținând în același timp cuplurile împreună. Fiecare partener stă în același pat, dar folosește o singură pilotă, pătură sau cearşaf, care poate fi adaptat la preferințele și nevoile personale în timpul nopții. Acest lucru are ca rezultat un somn mai bun pentru ambii parteneri, fără a fi nevoie să petreacă noaptea în camere sau paturi separate.

Vezi și: De ce multe cupluri fericite preferă să doarmă separat? Avantajele somnului în paturi sau camere diferite

Previne separarea partenerilor în timpul nopţii

Când cuplurile se văd incompatibile în a dormi împreună, decid să se despartă şi să doarmă în paturi diferite sau chiar în camere separate. Pentru cei care doresc să doarmă lângă partenerul lor, metoda de somn scandinavă este o opțiune foarte bună. În plus, două pilote vor fi mult mai ieftine decât cumpărarea a două saltele sau două paturi, opțiunea de a dormi într-un al alt dormitor nefiind o opțiune pentru multe cupluri care locuiesc în apartamente mici.

Te-ar mai putea interesa: Ce se poate întâmpla dacă adormi cu lumina aprinsă şi de ce nu trebuie să faci din asta un obicei

Partenerii își pot alege singuri temperatura

Temperatura ideală pentru dormit poate fi ușor diferită pentru fiecare. Unii preferă să le fie mai cald, să poarte șosete în pat și să-și mențină căldura corpului, în timp ce alții ajung să se trezească și nu pot adormi pentru că le este exagerat de cald. Dormitul cu o pilotă comună face dificilă găsirea unei soluții de mijloc dacă există discrepanțe în modul în care vreţi să dormiţi.

Prin adoptarea metodei de somn scandinave, unul se poate ghemui într-o pilotă mai groasă, în timp ce altul se poate mișca mai uşor sub o pătură sau o pilotă mai subţire.

FOTO: Shutterstock



Recente

discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg