Ecler cu cremă de vanilie. O prăjitură perfectă pentru un weekend ploios
Se anunţă un final de săptămână răcoros, deci vei avea destul timp de petrecut în casă şi de testat reţete noi. Alege să faci eclere împreună cu cei dragi! Vă va lua aproximativ două ore şi veţi obţine la final 20 de eclere numai bune de savurat în confortul casei voastre.
Dacă de obicei cumperi eclere de la cofetărie, n-ar fi rău să încerci măcar o dată să le prepari în propria bucătărie, din ingrediente simple. Ai ocazia să-ţi dozezi ingredientele după cum doreşti şi toţi ai casei vor mânca eclere pe săturate.
Ingrediente Pentru aluat: 250 ml apă 100 g unt 82% grăsime 150 g făină 4 ouă 1 vârf cuţit sare Pentru cremă: 500 ml lapte 3 ouă 60 g făină 100 g zahăr 1 linguriţă esenţă vanilie sau seminţele de la o păstaie de vanilie Pentru decor: 200 g ciocolată de menaj 1 lingură zahăr brun
Pentru aluat, pune pe foc, într-o crăticioară, untul tăiat cubuleţe, apa şi sarea. Când începe să fiarbă, adaugă făina şi amestecă rapid. Opreşte focul când aluatul se desprinde de pe margini. În aluatul răcit, adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Consistenţa aluatului trebuie să fie cremoasă, dar să nu cadă de pe paletele mixerului sau de pe lingură.
Cu ajutorul unui poş, formează ecleruri de aproximativ 10 cm pe o tavă în care ai aşternut hârtie de copt. Coace eclerurile la 210 °C, 20 de minute, apoi încă 10 minute la 180 °C.
Pentru cremă, bate ouăle cu zahărul, apoi încorporează făina. Toarnă laptele într-o crăticioară, esenţa de vanilie şi lasă-l să dea într-un clocot. Când laptele e fierbinte, adaugă amestecul de ouă şi mixează rapid ca să nu se formeze cocoloaşe. Consistenţa obţinută trebuie să fie asemănătoare cu cea a unei budinci. Taie eclerurile în două părţi egale şi umple-le cu crema de vanilie. Le poţi decora cu ciocolată topită şi cu zahăr brun.
FOTO: Shutterstock