Reţeta zilei. Ruladă de vițel cu legume şi cârnaţi
Când nu mai ştii ce să găteşti pentru cei dragi pentru a fi şi savuros, ai putea încerca o ruladă de viţel. Descoperă în cele ce urmează cum s-o prepari cu uşurinţă!
Găteşti mai rar cu carne de viţel? Îţi oferim un motiv să nu te fereşti de acest ingredient şi să-l incluzi în meniu măcar o dată pe săptămână, dacă nu de două-trei ori, după cum recomandă nutriționiștii, datorită conținutului valoros de proteine, vitamina B12, fier, creatină și acizi grași esențiali. Dezavantajul este că acest tip de carne își menține prospețimea doar câteva zile și trebuie pusă în congelator, pentru cel mult patru luni.
Ingrediente pentru trei porţii
1 kg pulpă de vițel
sare
piper
2 morcovi
4-5 cârnăciori
100 g slăninuță
2 frunze de dafin
250 ml vin roșu
50 ml ulei
1 l supă clară de pui
200 g roșii pasate
Vezi și: Dovlecei umpluți cu carne de vită şi bulgur
Mod de preparare
Tai pulpa, pe lung, în patru-cinci bucăți, pe care le bați cu ciocanul de la șnițele pentru a le frăgezi. Tai slăninuța bucăți și morcovii curățați în jumătate. Condimentezi carnea cu sare și piper, apoi așezi pe fiecare bucată câte un cârnat, o bucată de morcov și o bucățică de slăninuță. Rulezi strâns și legi cu sfoară.
Te-ar mai putea interesa: Sarmale grecești cu foi de viţă de vie, perfecte pentru post şi vegetarieni
Pui ruladele în tavă, așezi foile de dafin, torni vinul și supa, acoperi cu o folie și dai tava la cuptor, la 180 °, o oră și jumătate. Scoți tava și stropești ruladele cu sosul din tavă.
Torni uleiul, pui roșiile pasate și mai dai tava la cuptor încă 30 de minute, stropind constant ruladele cu sosul din tavă. Sunt gata când furculița intră cu ușurință în ele.
FOTO: Shutterstock